“Γιατί κ. Δήμαρχε;”: Τσουχτερό πρόστιμο στον Δήμο Καντάνο Σελίνου για παράνομο δρόμο στο Ελαφονήσι

Κανένα σχόλιο

Κάποιες αντιλήψεις, δεν αρκεί μία αλλαγή προσώπων, θέλουν και χρόνο για να αλλάξουν. Νοοτροπίες οι οποίες και με νέους ανθρώπους στα δημοτικά πράγματα, επιμένουν. Τα λάθη επαναλαμβάνονται. Και έχουν κόστος.

Τέτοια φαίνεται ότι είναι η περίπτωση και στο Δήμο Καντάνου Σελίνου όπου ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης, αν και νέος στο αξίωμα, φαίνεται πως σε κάποια ζητήματα συνεχίζει στο ίδιο λανθασμένο μονοπάτι που ακολούθησαν και προκάτοχοί του.

Πήρανε λοιπόν μπουλντόζες στο Σέλινο και προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο. Ετσιθελικά, με τσαμπουκά. Και πού; Στην πολύπαθη περιοχή του Ελαφονησίου.

"Sponsored links"

Η αλήθεια είναι ότι όταν μας εκμυστηρεύτηκαν αυτά που συνέβαιναν στην περιοχή, δε μπορούσαμε να τα πιστέψουμε και επιμείναμε πολλές φορές ότι πρέπει να έκαναν λάθος. Δεν περιμέναμε από έναν νέο δήμαρχο και ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο ο οποίος εκλέχθηκε από τους δημότες του για να φέρει διαφορετικές αντιλήψεις, για να φέρει μία νέα πνοή στον δήμο του, να κάνει τα ίδια λάθη, να φέρεται λες και είναι υπεράνω νόμων και διαδικασιών.. Βεβαίως, είναι νωρίς ακόμα. Και υπάρχει χρόνος μπροστά του. Όμως…

Σύμφωνα με όσα μας καταγγείλανε, με εντολή δημάρχου άρχισαν να ανοίγουν δρόμο, από Παλιόχωρα για Λαφονήσι, μέσα από περιοχή Natura. Αποτέλεσμα; Κάποια στιγμή τους αντιληφθήκανε, τους σταματήσανε, κατασχέθηκε το μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για τις εργασίες και επιβλήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο στο Δήμο Καντάνου Σελίνου. Ποιος θα πληρώσει αυτό το πρόστιμο; Θα φύγουν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου;

Δε γίνεται να ανοίγεις δρόμους, επειδή έτσι θέλεις, όπως «τον παλιό καλό καιρό», ελπίζοντας ότι μετά θα τους νομιμοποιήσεις δίχως κάποιο κόστος. Ήταν μία κακή, μια πολύ κακή και πλέον καταδικασμένη πρακτική.

Και δε λέμε εδώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη για να διανοιχθεί ένας δρόμος. Το αντίθετο μάλιστα. Η σύνδεση Παλιόχωρα – Λαφονήσι είναι απολύτως αναγκαία. Δε γίνεται ένα κομμάτι του δήμου να είναι απομονωμένο. Εδώ και 40 χρόνια το ζητούν οι πολίτες της περιοχής.

Αλλά πρέπει να γίνει νόμιμα, με προϋποθέσεις, σωστά. Νοικοκυρεμένα.

Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι γύρω του να τον προστατεύσουν. Τα «μπράβο Δήμαρχε» δεν του κάνουν καλό.

Και ξέρετε κάτι. Μετά την επιβολή του προστίμου, πολλοί που του έλεγαν «μπράβο» και «προχώρα», τώρα του λένε «εγώ σου τα έλεγα, Δήμαρχε». Ε, δεν είναι κρίμα;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις