14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υβριστικό άρθρο της Deutsche Welle ενάντια στην κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό

Ημερομηνία:

Αφάνταστη επίθεση της Deutsche Welle‎ ενάντια στην κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας

Ένα απερίγραπτο, προσβλητικό, εμετικό άρθρο δημοσίευσε η Deutsche Welle‎ που στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας με υβριστικές εκφράσεις και ευθείς απειλές. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς ενάντια στον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας και τις απειλές, στο άρθρο αφήνονται προσβλητικότατες υπόνοιες ότι το “αφεντικό” του κ. Τσίπρα στο ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ θα “διασκεδάσει” μαζί του, ενώ αναφέρεται στον ελληνικό λαό ως δήθεν θύματα που κλαίνε ενώ είναι ένοχοι για την κατάσταση όπου βρίσκονται.

Όμως δε μένει εκεί αφού προχωράει σε άλλο ένα ατόπημα θεωρώντας ότι η Γερμανία δικαιούταν τη διαγραφή του χρέους, επειδή έβγαινε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Ελλάδα δε δικαιούται διαγραφή επειδή αυτή φταίει για τα χρέη της. Λες και για να δικαιούται η Ελλάδα κάποια ελάφρυνση στο χρέος της όφειλε να έχει προχωρήσει σε φρικιαστικά εγκλήματα, όπως είχε προχωρήσει η Γερμανία υπό το ναζιστικό καθεστώς. Να σημειώσουμε ότι η συγγραφέας του άρθρου στο αυθεντικό κείμενο στα γερμανικά αναφέρεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως σκέτο Δεύτερο Πόλεμο.

Το άρθρο υπογράφει η δημοσιογράφος Barbara Wesel.

H Deutsche Welle είναι η φωνή της Γερμανίας στο εξωτερικό και συνήθως μέσω αυτού εκφράζονται οι επίσημες θέσεις της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, τίποτα δε δημοσιεύεται τυχαία. Το άρθρο δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βράβευε τον γενικό διευθυντή της Deutsche Welle κ. Λίμπουργκ με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Η Αθήνα είναι σε πορεία σύγκρουσης, και μάλιστα πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν από τις Βρυξέλλες. Τώρα είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν γρήγορα στρατηγικές αντεπίθεσης πριν προλάβουν οι δυνάμεις τους χάους στην Ελλάδα να παρασύρουν όλη την Ευρώπη, λέει η Barbara Wesel.

Τις πρώτες ημέρες κυριαρχούσε αμηχανία στις Βρυξέλλες, αν και πώς θα συνδιαλλαγούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Τώρα η απάντηση ήρθε τελικά από την Αθήνα και λέει: Καθόλου!

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, δεν θέλει να μιλήσει με τη λεγόμενη τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι σαν να λέμε πως κάποιος αποφασίζει να μη μιλά με την τράπεζα που του έδωσε ένα δάνεια επειδή θεωρούν τις τράπεζες, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ακόμη και την παγκόσμια οικονομία ένα γουρουναριο (αχούρι). Δεν απαγορεύεται να πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο. Μόνο που τότε θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες: Τέρμα τα λεφτά.

Όποιος δεν μιλάει με τους πιστωτές του, χρεωκοπεί

Είναι η Τρόικα, η ομάδα των τριών χρηματοδοτών, η οποία αποφασίζει για τις περαιτέρω πληρωμές. Και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να ακυρώσουν την παράδοση εφτά δισεκατομμυρίων € που ήταν να δοθούν έως τέλος του Φεβρουαρίου από το τελευταίο πακέτο βοήθειας

Δεν τα θέλουμε λέει η Αθήνα πεισματάρικα. Ωστόσο η Ελλάδα θα χρειαστεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο περίπου έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ για την αναχρηματοδότηση, τόκους. Θέλει η χώρα να σταματήσει να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις;

Επίσης: Αν η Αθήνα πετάξει την τρόικα έξω,τότε πιθανότατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει να δίνει χρήματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δίνουν πια λεφτά τα ΑΤΜ. Ο αρχηγός της κυβέρνηση Αλέξης Τσίπρας χλεύαζε αυτή την πραγματικότητα και ισχυριζόταν πως δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα του σε ένα τέτοιο χάος. Πάραυτα, είναι πιθανό οι πολίτες της χώρας να ξυπνήσουν σε μία τέτοια πραγματικότητα.

Τώρα, θα μπορούσε κανείς απλώς να γελάει με τις δυνάμεις του χάους στην Αθήνα, αν παρέβλεπε το δεδηλωμένο στόχο του Τσίπρα και των συνεργατών του, να ρίξει (τραβήξει) ολόκληρη την ΕΕ στη δίνη.

"google ad"

Τα ταξιδιωτικά τους σχέδια είναι αποκαλυπτικά: Λονδίνο, Ρώμη και το Παρίσι είναι στον κατάλογο επισκέψεων, επειδή εκεί μπορούν να ελπίζουν για υποστήριξη. Ο Τσίπρας αποφεύγει το Βερολίνο. Η Γερμανία είναι μόνο μία χώρα, μεταξύ άλλων, καυτηριάζει  ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη πει ό, τι ήταν να ειπωθεί σχετικά με αυτό: Δεν επιβάλλουμε στους Έλληνες τα λεφτά. Αν δεν θέλουν να μας μιλήσουν, να μην το κάνουν.

Ο Τσίπρας θέλει να διαιρέσει την ΕΕ

Αλλά τώρα προσπαθεί ο Τσίπρας προσπαθεί να στρέψει και τους Ιταλούς και τους Γάλλους κατά του Βερολίνου. Αλλά δε μένει εκεί. Επιζητά τη βοήθεια του Λονδίνου, όπου επικρατεί η  άποψη ότι η Γερμανία θα πρέπει να κατακλύσει με χρήματα την ευρωζώνη για να δημιουργήσει γρήγορα ανάπτυξη. Οι Βρετανοί, όμως, δεν χρειάζεται να αναλάβουν καμία ευθύνη για τα χρέη οπότε καλό θα ήταν να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Και στη Ρώμη και στο Παρίσι,  μπορεί να έχουν την γνώμη ότι η ΕΕ θα πρέπει απλώς να ξοδεύει περισσότερα χρήματα, και τότε όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα θα τους άρεσε να μαλάκωνε ακόμη περισσότερο το Σύμφωνο Σταθερότητας.  Όμως, το πιο πιθανό είναι ότι και αυτοί θα αρνούνταν ένα κούρεμα στο χρέος της Ελλάδας, γιατί και αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν. Η Γερμανία θα έχανε 50 και € 60 δισεκατομμύρια, αλλά και οι Ιταλοί και οι Γάλλοι θα αιμορραγήσουν.

Αυτό που θέλει η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, είναι κατ ‘αρχήν, μια συνδιάσκεψη για το χρέος όπου θα της διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους – όπως συνέβη με τη Γερμανία μετά τον δεύτερο πόλεμο. Αλλά η κατάσταση δεν είναι ιστορικά  συγκρίσιμη. Επιπλέον, φίλοι και σύντροφοι μου στην Ελλάδα, δεν είστε θύματα σεισμών, εμφύλιου πόλεμου ή τυφώνων, αλλά της δική σας διεφθαρμένης και κλεπτοκρατικής ελίτ. Κανείς δεν φταίει, παρά μόνο εσείς! Οι τράπεζες σας δάνειζαν απερίσκεπτα χρήματα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά κανείς δεν σας ανάγκασε να τα πάρετε και ως εκ τούτου να ζείτε πάνω από τις δυνατότητές σας. Πάψετε να κλαψουρίζετε ότι είστε τα θύματα.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δοκιμάσει να παίξει τα παιχνιδάκια της με την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα δούμε που θα καταλήξουν με αυτό. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον δεν θα εντυπωσιαστεί από  ισχυομανείς, μεγαλομανείς προσωπικότητες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και τους αβάσιμους ισχυρισμούς του. Να του ευχηθούμε καλή διασκέδαση όταν συναντήσει το αφεντικό του, την  Κριστίν Λαγκάρντ.

Το “Grexit” μπορεί να είναι μια επιλογή

Στο τέλος της ημέρα, μπορεί κανείς να το πιστεύει, ότι το θράσος κερδίζει. Κάποιος μπορεί επίσης να έχει μεθύσει από την εξουσία και να χώνει τα  χέρια στις τσέπες του, όταν αποχαιρετά έναν Ευρωπαίο συνάδελφο. Αλλά δε μπορείς να προσβάλλεις διαρκώς τους ανθρώπους με τους οποίους θα καθίσεις τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ακόμη και  αν θα πρέπει να διαπραγματευτείς τη χρεοκοπία σου ή την έξοδο της Ελλάδα, της χώρας σου από την ΕΕ. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει ανάγκη να τη συγκρίνουν με τον Χίτλερ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχει καμία σχέση με το “Τέταρτο Ράιχ”.

Ο Τσίπρας και οι άνθρωποι του  αντικατέστησαν την κοινή λογική και την αίσθηση της πραγματικότητας με αυθάδεια και κακή συμπεριφορά. Η ΕΕ  πρέπει να εξετάσει πολύ  γρήγορα μηχανισμούς για να κάνει δυνατό το “Grexit” πριν οι ενέργειές του παρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

12 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...