Φάρμακο ενάντια στην πνευμονία που προκαλεί ο κορωνοϊός πιθανότατα σε κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι

Κανένα σχόλιο

Φάρμακο για τις πιο βαριές συνέπειες στο αναπνευστικό σύστημα από τον κορωνοϊό μπορεί να έχει βγει σε κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι, είπε ο παραγωγός του την Δευτέρα μετά την έγκριση για τεστ του φαρμάκου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός ελπίζει ότι το φάρμακο Actemra, που ήδη έχει την έγκριση και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ ενάντια στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοιες φλεγμενές που παρουσιάζονται στους ασθενείς με πνευμονία από τον κορωνοϊό.

Η Κίνα χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο φάρμακο στους βαριά ασθενείς με κορωνοϊό αλλά οι δοκιμές υπό την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα είναι το πρώτο σε μεγάλο κλίμακα τεστ του φαρμάκου για ασθενείς με κορωνοϊό, είπε ο επικεφαλής του ιατρικού τομέα της Roche, κ. McClatchy.

"Sponsored links"

“Σε κάποιες περιπτώσεις πνευμονίας που προκαλείται από ιούς, ο λόγος που εμφανίζεται η πνευμονία δεν είναι μόνο η παρουσία του ιού αλλά και η αντίδραση του συστήματος που παράγει φλεγμονές. Στην Κίνα πολλοί θεώρησαν ότι θα μπορούσε το φάρμακο να λειτουργήσει ενάντια στην πνευμονία και κάποια αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά”.

Με το φάρμακο πειραματίστηκαν και στην Ιταλία με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Η τρίτη φάση των πειραμάτων – το τελευταίο στάδιο πριν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων για κυκλοφορία στην αγορά – μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις