Φοιτητές της Ιατρικής ενημερώνουν το κοινό για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στην πλατεία των λιονταριών και έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αύριο Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 18:00 – 20:00 για να ενημερώσουν το κοινό της πόλης σχετικά με τον HIV και το AIDS και τη σημασία της πρόληψης, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής – Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές Ιατρικής θα παρευρίσκονται στην πλατεία και θα ενημερώνουν τους περαστικούς σχετικά με τον HIV, τα μέσα πρόληψης και μετάδοσης του ιού, παρέχοντας ενημερωτικά φυλλάδια και διανέμοντας προφυλακτικά.

Στόχος τους, να διαδώσουν το μήνυμα “Know your HIV status”, επίσημο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον HIV/AIDS 2018 και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για το στίγμα που συνοδεύει τη νόσο.

"Sponsored links"

Ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων AIDS) που έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 ανέρχεται σε 16.669.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο ενημέρωσης των νέων σχετικά με τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις με αποτέλεσμα η θεματική να αντιμετωπίζεται ακόμα ως ταμπού και οι νέοι να μην καταφέρνουν να αναπτύξουν υγιή πρότυπα σεξουαλικής υγείας και συμπεριφοράς.

O HIV και το AIDS, αποτελούν καίριο θέμα δημόσιας υγείας και είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε!

Η δράση δρόμου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “World AIDS Day”. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει την πραγματοποιήση ανοιχτής ημερίδας στους φοιτητές ιατρικής, εκπαιδευτικό και βιωματικό σεμινάριο για φοιτητές ιατρικής και φοιτητές άλλων σχολών και τη διεξαγωγή της δράσης δρόμου.

H HelMSIC είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα και οραματίζεται μία κοινωνία φοιτητών ιατρικής και μελλοντικών ιατρών εφοδιασμένων με αξίες και κοινωνική σκέψη για την προαγωγή του ανθρωπισμού και την ολιστική προσέγγιση της ιατρικής.  Ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης, www.helmsic.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις