Έκαναν σε 10 λεπτά ότι δεν έκαναν οι αρχές εδώ και χρόνια: Τι λένε σε επιστολή τους στους αρμόδιους οι 3 Χανιώτες

Κανένα σχόλιο

Εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία τριών συμπολιτών μας να κάνουν αυτό που επί χρόνια το κράτος δε μπορεί να κάνει, δηλαδή, να καθαρίσει τις πινακίδες από τα κλαδιά θάμνων και δέντρων που τις κρύβουν.

Ο Γιάννης Γαβριλάκης, η Ειρήνη Καλαϊτζακη και ο Νίκος Μουδάκης αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση, όχι επειδή επιθυμούν να υποκαταστήσουν το ακριβοπληρωμένο από τους δυσβάστακτους φόρους κράτος, αλλά για να αποδείξουν ότι με λίγα μέσα και σε ελάχιστο χρόνο, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά σοβαρές και αναγκαίες εργασίες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Έτσι, πήραν κλαδευτήρια και μέσα σε μόλις μερικά λεπτά, καθάρισαν τις πινακίδες από κλαδιά δέντρων και θάμνων που τις είχαν καλύψει, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητά τους και συντελώντας με αυτό τον τρόπο σε μια πιο ασφαλή οδήγηση.

"Sponsored links"

Όμως, δεν έμειναν εκεί αφού έκαναν και το επόμενο βήμα. Καθάρισαν την πινακίδα και από τα γκράφιτι μουτζούρες. Η δράση έγινε την Κυριακή με τον σκοπό τους να μην είναι άλλος παρά να αποδείξουν ότι με ασήμαντο κόστος μπορεί να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση για τους οδηγούς στον ΒΟΑΚ. Αρκεί βεβαίως να υπάρχει θέληση και υποτυπώδης ικανότητα.

 

Αυτό επισημαίνουν και σε κείμενο επιστολής τους προς τους αρμόδιους, στους οποίους επισημαίνουν ότι αυτό που εδώ και χρόνια δε γίνεται εξαιτίας της ανικανότητας των αρχών να συντονιστούν και να κάνουν αυτά που πρέπει για να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών από τον ΒΟΑΚ, έγινε με εργασία μόνο μερικών λεπτών. Ζητούν να δημιουργηθεί μόνιμο συνεργείο που θα έχει ως σκοπό την συντήρηση του ΒΟΑΚ ώστε, τουλάχιστον στα βασικά ζητούμενα, δηλαδή στην ευκρίνεια των πινακίδων, να λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε την επιστολή των τριών Χανιωτών συμπολιτών μας:

“Χρόνων κρατικής – αυτοδιοικητικής ανεμελιάς, δέκα λεπτών δουλειάς”

Το κλάδεμα των κλαδιών δένδρων, για εμφανή ορατότητα των πινακίδων προειδοποίησης εξόδου από κόμβο στον ΒΟΑΚ, είναι μια συμβολική ενέργεια μας για να καταδείξουμε πόσο εύκολα και γρήγορα ( σε ελάχιστα λεπτά) μπορούν να γίνουν εργασίες καθαρισμών από τα κλαδιά των φυτών στις πλευρές του ΒΟΑΚ.

Είναι αδιανόητο να περνούν τόσα χρόνια, να έχουν γίνει τόσες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα για την εγκατάλειψη σε καθαρισμούς των πλευρικών σημείων του ΒΟΑΚ, για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων, και η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων να μην έχουν επιλύσει (σε συνεργασία με την κρατική μηχανή) το μείζον αυτό πρόβλημα!

Η μόνιμη αυτή κατάσταση του εθνικού δρόμου αποδεικνύει ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν επιδιώχθηκε η συνεργασία με το … κράτος, την ευθύνη του οποίου επικαλούνται οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.

"Sponsored links"

Ας μας παρουσιάσουν την επίμονη αλληλογραφία και τις ουσιαστικές ενέργειες τους για την συγκρότηση υπηρεσίας με δημιουργία μόνιμου συνεργείου καθαρισμών και συντήρησης του δρόμου στο σύνολο της διαδρομής του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη στην Κρήτη!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση της φθοράς των πινακίδων σήμανσης και κατεύθυνσης στον εθνικό δρόμο, αλλά και ο καθαρισμός από κλαδιά δένδρων και φυτών για την επίτευξη πλήρους ορατότητας των πινακίδων εισόδου και εξόδου από και προς τον ΒΟΑΚ, είναι θέμα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πόσο μάλλον που ο δρόμος χαρακτηρίζεται μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων, ιδιαίτερα την τουριστική θερινή περίοδο.

Ευελπιστούμε σε ανάληψη αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών για την συγκρότηση υπηρεσίας που θα επιλαμβάνεται αποκατάστασης φθορών και συντήρησης του ΒΟΑΚ.

Γιάννης Γαβριλάκης

Νίκος Μουδάκης

Ειρήνη Καλαϊτζάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις