14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αμερικάνικο έδαφος: Έφτιαξαν δρόμο οι Αμερικάνοι με χρηματοδότηση του δημοσίου των ΗΠΑ για να συνδέουν τις βάσεις τους στα Χανιά

Ημερομηνία:

Αμερικάνικο έδαφος φαίνεται ειναι η περιοχή που βρίσκονται οι βάσεις στα Χανιά και έτσι το αμερικάνικο δημόσιο κάνει έργα.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στο zarpanews.gr πληροφορούμαστε ότι οι στρατιωτικές αρχές των βάσεων εγκαινίασαν δρόμο που συνδέει την αεροπορική Βάση του Μουζουρά με τη ναυτική Βάση στο Μαράθι, με στόχο την διευκόλυνση της μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Το κόστος του έργου έφτασε τα 1,3 εκ δολάρια (αφού δολάρια έχουν στις ΗΠΑ, όχι ευρώ).

Ο δρόμος εγκαινιάστηκε παρουσία εκπροσώπων της Αμερικανικής Ευκολίας, της 115 Πτέρυγας Μάχης και του ανάδοχου εργολάβου. Η κατασκευή του έγινε σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, αφού προχώρησαν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις. 

Όμως από την είδηση πληροφορηθήκαμε και κάτι άλλο σημαντικό. Όπως είπε ο διοικητής τεχνικών έργων της NSA Souda Bay Lt. Ryan White:
“Η ολοκλήρωση αυτού του έργου εξαλείφει την ανάγκη να εκτελούνται μεταφορές στους δημόσιους δρόμους που έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ενώ επιτρέπει και την παράκαμψη των πυκνοκατοικημένων περιοχών” εξηγώντας πως έτσι αυξάνεται η ασφάλεια των μεταφορών.

Υπάρχει λοιπόν εδώ και μία παραδοχή ότι τόσα χρόνια γίνονται επικίνδυνες μεταφορές μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως η περιοχή εκεί ανήκει στον στρατό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Ο λιμός ως όπλο

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα...

Καλά νέα: Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις για Covid-19

Μειωμένοι παρουσιάζονται όλοι οι δέκτες για SARS-CoV2 και για πρώτη φορά δεν καταγράφονται...