14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

«Ανάσα» για 400.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. – Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας

Ημερομηνία:

Πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα πληρώσουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Ειδήσεων»

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε πως θα μειώσει σίγουρα τα τέλη κυκλοφορίας στους πολύτεκνους, ενώ αλλαγές εξετάζει και για τους ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Παράλληλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει και η πρόταση να μειωθούν αντίστοιχα και στους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 10-15 έτη άνεργοι) ή ακόμη και σε χαμηλοσυνταξιούχους με πενιχρά ετήσια έσοδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιοι ότι μπορούν οι συγκεκριμένες προτάσεις να λάβουν την έγκριση της τρόικας.

Άλλωστε, ένας επιπλέον παράγοντας, ο οποίος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το αν τελικά θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας και στους μακρόχρονα ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, έχει να κάνει και με την πορεία των δημοσιονομικών εσόδων, αλλά και με τους στόχους που θα τεθούν στον Προϋπολογισμό του 2018.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν στα τέλη Νοεμβρίου, θα εξαρτηθεί από τους στόχους που τίθενται στον Προϋπολογισμό του 2019. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες των «Ειδήσεων», οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές αλλαγές έως ανεπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.

Ειδήσεις Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...