19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ για ρατσιστική επίθεση

Ημερομηνία:

Ένας 29χρονος μαροκινός μετανάστης δέχτηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου 23/2 από ομάδα περίπου 10 νεαρών,εφήβων στην πλειοψηφία τους, την ώρα που  γύριζε στο σπίτι του στις 11.30μμ. Στον πεζόδρομο της οδού Νταλιάνη,οι νεαροί του έκοψαν το δρόμο καθώς  αυτός προσπάθησε να τους προσπεράσει και άρχισαν να τον χτυπάνε όλοι μαζί!!!Σχεδόν αμέσως βγήκε κόσμος από τα γύρω μαγαζιά και τράπηκαν σε φυγή ενώ δύο αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες που έφτασαν στο σημείο έμειναν άπραγοι.Ο μετανάστης ήρθε σε έπαφη με την ΚΕΕΡΦΑ την Δευτέρα 25/3 και, μαζί με ένα μέλος της Κίνησης,πήγε  στο νοσοκομείο Χανίων όπου,παρά την εξοργιστική  στάση γιατρού ο οποίος αρνιόταν επίμονα να τον εξετάσει,διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε ελαφρά τραύματα στο θώρακα και το κεφάλι.

Η μικρή ηλικία της “παρέας” των ρατσιστών δραστών δεν αποτελεί άλλοθι ούτε τους δίνει συγχωροχάρτι.

Οι  μνημονιακές πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες, και τα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού στην κοινωνία.

Άλλωστε,οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια αλλά και η “κατήχηση” παιδιών από 6-10 ετών στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας στην Αρτέμιδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.Δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών,χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και αποκλεισμούς, κόντρα στη ρατσιστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, μέρα  κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ.

 ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...