16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αναχώρησε από την Κρήτη το πρώτο κύμα μεταναστών

Ημερομηνία:

Χωρίς μητέρα και πατέρα, χωρίς συγγενείς ή γνωστούς βρέθηκαν 29 παιδάκια που ταξίδεψαν με το δουλεμπορικό “Baris”, και βρίσκονται τώρα φιλοξενούμενα στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδιά από τη Συρία, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και βρέφη από το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη.

Οι Eλληνικές αρχές σχεδιάζουν το μέλλον αυτών των ορφανών παιδιών, ενώ φαίνεται ότι η Εισαγγελία θα αναλάβει την επιμέλειά τους, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, και θα φροντίσουν για την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.

Το βράδυ του Σαββάτου, 144 μετανάστες που κατάγονται από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, ταξίδεψαν στην Αθήνα με πλοία της γραμμής, και οδηγούνται στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών.

Οι υπόλοιποι μετανάστες που κατάγονται από τη Συρία, παραμένουν ακόμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, και ελέγχονται από τις αστυνομικές αρχές.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας στα επτά μέλη του πληρώματος του πλοίου “Baris”, συριακής καταγωγής ηλικίας από 30 έως 55 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, οι 600 μετανάστες πλήρωσαν από 3000 έως 6500 ευρώ ο καθένας για αυτό το ταξίδι, που δεν κατέληξε ποτέ στην Ιταλία.

Οι Σύριοι μετανάστες μέσα στο μήνα πρέπει να απελαθούν ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...