19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Απίστευτη εικόνα από τον ΒΟΑΚ στο Βαμβακόπουλο που έχει πλημμυρίσει – Νέα κατολίσθηση στον Σταλό – Χανιώτες αποκλεισμένοι στους δρόμους – Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Ημερομηνία:

Πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλο το νομό από την κακοκαιρία. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί, μέχρι και στο επίμαχο σημείο στον ΒΟΑΚ είχαμε και πάλι κατολίσθηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροορίας πολλά είναι τα οχήματα στο ύψος της κεραίας της ΕΡΤ στη Σούδα που είναι εγκλωβισμένα ενώ είχαμε και νέα κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού, μικρότερης πάντως έκτασης.

Τα προβλήματα είναι έντονα κατά μήκος του νόμου αφού σε πολλά σημεία του δρόμου έχουν πέσει όγκοι χωμάτων ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και εντός της πόλης σε σημεία όπου τα οχήματα για να περάσουν βυθίζονται μέσα στα νερά.

Ευτυχής ήταν η κατάληξη διάσωσης μητέρας με τα δύο της παιδιά η οποία εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της σε παράδρομο της εθνικής Χανίων – Κισσάμου, στις Μουρνιές. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το όχημα τους επιβάτες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν όλοι οι οδηγοί στον ΒΟΑΚ καθώς διαρκώς πέφτουν όγκοι χωμάτων ενώ σε πολλά σημεία έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι δημιουργώντας πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών.

Χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο που ακολουθούν:

Να σημειώσουμε ότι σε πολλά σημεία η διέλευση οχημάτων δεν είναι εφικτή, όπως στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Βαμβακόπουλου αλλά και στη Σούδα, στο ύψος της κεραίας της ΕΡΤ.

Κλειστά σχολεία

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 14/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Σούδας (Νηπιαγωγείο, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Επίσης, κλειστό θα παραμείνει το Λύκειο Νέας Κυδωνίας.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, και της αναμενόμενης νέας επιδείνωσης του καιρού κατά τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.).

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και του Δήμου Αποκόρωνα.

Τέλος, στο Δήμο Πλατανιά, αύριο Πέμπτη δε θα λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Σκηνε -Φουρνε καθώς και δε θα γίνουν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών όλων των βαθμίδων , από τις Τ.Κ. Μεσκλα, Λακκοι, Ορθουνι, Καρανου, Σεμπρωνα, Πρασε, Μανωλιοπουλο-Αποθήκες, Ψαθογιαννο-Μπαμπιολο και στο Γυμνάσιο Λύκειο Αλικιανού

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ