18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Απεργία στο χώρο της υγείας

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών ΖαχαροπλαστικήςΤη Τετάρτη 24 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί  απεργία στο χώρο της υγείας. Η απεργία γίνεται ενάντια στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των κλινικών και τη μετακίνηση 2.500 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τώρα συγχωνεύουν, θα συγκεντρώσουν δηλαδή υπηρεσίες σε λίγα νοσοκομεία καταργώντας τις από τα υπόλοιπα, θα μετακινήσουν χιλιάδες ειδικούς εργαζόμενους στα λίγα αυτά νοσοκομεία. Μετά θα πουν ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι υπεράριθμοι γι’ αυτό και θα πρέπει να τους “απομακρύνουν” να τους απολύσουν δηλαδή.

Στο επόμενο διάστημα λοιπόν θα δούμε και άλλους τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενους στην ανεργία και επίσης θα βιώσουμε την ανάπτυξή τους στο πετσί μας όταν θα ψάχνουμε γιατρούς και μονάδες υγείας στην πόλη μας και απλά δεν θα υπάρχουν. Όταν για παράδειγμα ένα νέο ζευγάρι θα ψάχνει μονάδα νεογνών γιατί το μωράκι τους θα το χρειάζεται (πράγμα που ισχύει ήδη τα τελευταία 2 χρόνια) και θα πρέπει να πάνε στο Ηράκλειο.

Για αυτά φταίει η εφαρμογή της πολιτικής τους. Είναι η ίδια πολιτική που ευθύνεται για τη καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. που έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια και που ήδη αδυνατούν να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του λαού.

 

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν ότι τα αποτελέσματα των νέων μέτρων μας αφορούν όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, πρέπει άμεσα όλοι να πάρουμε θέση στο ζήτημα και να είμαστε δίπλα στους απεργούς. Εργάτες, φτωχοί αγρότες, μικροί ΕΒΕ, φοιτητές, χτυπιόμαστε όλοι, αγωνιζόμαστε μαζί.

Το σωματείο μας πήρε απόφαση ότι στηρίζει τους εργαζόμενους στην υγεία και κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν. Το ραντεβού δίνεται για την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 9 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ