19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση” – Το νέο βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη

Ημερομηνία:

Ένα αποκαλυπτικό και προκλητικό βιβλίο-μελέτη που βοηθάει στην κατανόηση πολλών σημερινών εξελίξεων και φωτίζει την ουσία και το χαρακτήρα της Ε.Ε. του κεφαλαίου

Η άγνωστη μα συγκλονιστική ιστορία της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης αποτελεί αντικείμενο του δεύτερου βιβλίου του Κώστα Λουλουδάκη (μετά το Άσπρα μαντίλια στην Plaza de Mayo, εκδ. ΚΨΜ, 2015).

Ποιά η σχέση του φασισμού, της αποικιοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών χωρών με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι ρόλο έπαιξαν οι ΗΠΑ στην ανάπτυξη της Γερμανίας και πως η Γερμανία που ηττήθηκε τόσο στον Α΄, όσο και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναδείχθηκε σε ηγετική δύναμη της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης; Ποιος ο ρόλος της Βρετανίας και της Γαλλίας;

Στο βιβλίο θα διαβάσουμε συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία για την άμεση σχέση ναζιστών και φασιστών με τη διαδικασία της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», ενώ στις σελίδες του παρουσιάζονται οι ανταγωνισμοί, οι συμμαχίες και οι αντιπαραθέσεις που οδηγούν μέχρι σήμερα στην βαθιά κρίση και την αναδιαμόρφωση της Ε.Ε. Ανάγλυφα αποτυπώνονται και οι άμεσες σχέσεις και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και των τραπεζών στη δημιουργία και την πολιτικο-οικονομική στρατηγική της ΕΟΚ και μετέπειτα της Ε.Ε.

Μα ενώ το βιβλίο μιλά για γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί, στην ουσία πραγματεύεται την προφανή και δεσπόζουσα κατάσταση που ονομάζουμε παρόν.

Ωστόσο τίποτα δεν υπάρχει έξω από την Ιστορία. Όλα τα περικλείει και τίποτε δεν είναι ικανό να της ξεφύγει! Η ιστορία δημιουργεί μόνη την τροφή της…Είναι μια ασταμάτητη παγκόσμια μηχανή…Υπάρχει! Χωρίς αρχή χωρίς τέλος!

Ο πρόλογος είναι γραμμένος από τον Νικο Μπογιόπουλο, και ο επίλογος από τον Δημήτρη Γκόβα.

Tο νέο βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη “Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση” θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ. στο Polis Art Cafe.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
• Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος και συγγραφέας
• Δημήτρης Μαριόλης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός
• και ο συγγραφέας του βιβλίου Κ. Λουλουδάκης

Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» (παραγωγή INFOWAR)

TRITO-RAIX-exofyllo

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...