18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αρνητικός ο Γ. Σταθάκης στην ιδέα στους πλειστηριασμούς να γίνεται προσφορά στους ιδιοκτήτες σε τιμές ανάλογες των fund

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα αφενός διευκολύνουν τη διαδικασία για τους δανειολήπτες, απλοποιώντας τον τρόπο κατάθεσης δικαιολογητικών, αφετέρου εισάγουν πρόσθετες δικλείδες προστασίας από την κακόβουλη αξιοποίηση του πλαισίου από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας -το αυστηρότερο στην Ευρώπη- με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας μέχρι το τέλος του 2018, τονίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στη Realnews.

Ο υπουργός αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα αφενός διευκολύνουν τη διαδικασία για τους δανειολήπτες, απλοποιώντας τον τρόπο κατάθεσης δικαιολογητικών, αφετέρου εισάγουν πρόσθετες δικλείδες προστασίας από την κακόβουλη αξιοποίηση του πλαισίου από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται αρνητικός στην ιδέα να γίνεται προσφορά στους ιδιοκτήτες σε τιμές ανάλογες των fund πριν από τους πλειστηριασμούς, εξηγώντας πως «αν και ακούγεται δίκαιο, στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο για την κακόβουλη χρήση του θεσμικού πλαισίου και άρα την υπονόμευσή του. Κι’ αυτό επειδή εάν κάποιος γνωρίζει ότι η μη εξυπηρέτηση ενός δανείου οδηγεί σε “κούρεμα”, τότε θα πάψει να το εξυπηρετεί».

Για τη ιδιωτικοποίηση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός απαντά ότι οι όποιες παρεμβάσεις αφορούν αποκλειστικά το λιγνιτικό δυναμικό, ενώ έμειναν εκτός οι υδροηλεκτρικές μονάδες και οι μονάδες φυσικού αερίου, που περιελάμβανε το σχέδιο της “μικρής ΔΕΗ”, «το οποίο ακυρώσαμε ως κυβέρνηση». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «αντί να μειωθεί το παραγωγικό δυναμικό κατά 22,1%, να μειώνεται μόλις κατά 9%», διευκρινίζει.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ