19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Αρρώστια, ανεργία, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία»: Το ΣΕΚ για την καταστολη της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ανακοινωση Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος:

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή με την οποία η αστυνομία στα Χανιά, αντιμετώπισε τη διαδήλωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους συγκεντρωμένους στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, διαλύοντάς τους με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, συλλήψεις και επιβάλλοντας πρόστιμα. Χαιρετίσουμε τους διαδηλωτές οι οποίοι μέσα σε συνθήκες άγριας καταστολής, αψήφησαν τις απαγορεύσεις και βγήκαν στο δρόμο για να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία, τις δουλειές μας, τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα απέναντι σε μια εγκληματική και ανεύθυνη κυβερνητική πολιτική. Παρά την καταστολή η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, κέντρο των κινητοποιήσεων, για πρώτη φορά απαγόρευσαν σε κόσμο ακόμη και να συγκεντρωθεί στο μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου εμποδίζοντας όσους επιχειρούσαν να προσεγγίσουν.

Είναι άθλια πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ που κατόρθωσε να οδηγήσει την Ελλάδα να είναι πρώτη παγκόσμια σε ρυθμό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους να συλλαμβάνει γιατρούς και υγειονομικούς εργαζόμενους από τα δημόσια νοσοκομεία. που δίνουν για λογαριασμό όλων μας, τη μάχη με την πανδημία στην πρώτη γραμμή. Είναι τεράστια πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης να συλλαμβάνει τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Οι νίκες του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος τους στοιχειώνουν. Ακόμα και η μνήμη ενός παιδιού, που οι ίδιοι αναίτια δολοφόνησαν, τους στοιχειώνει.

Στόχος της απαγόρευσης δεν ήταν να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, αλλά για μια ακόμα φορά να περιστείλει τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, να εξαφανίσει από τη μνήμη των εργαζόμενων και της νεολαίας όσα χυδαία έχουν διαπράξει τα τελευταία χρόνια  οι κυβερνήσεις της πιο άγριας λιτότητας και να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν εις βάρος μας  τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι μιας τάξης που ως σύγχρονες Αντουανέτες παραβιάζουν οι ίδιοι τους περιορισμούς που θέσπισαν, για τους φτωχούς, παίρνουν τον «αέρα» τους στην Πάρνηθα, συνωστιζόμενοι και αναπολούν τα εξοχικά τους στο «Μπάντεν Μπάντεν» και τις «Άστον Μάρτιν» τους, φοβούνται την οργή όλων μας.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της πανδημίας από την κυβέρνηση όταν την ίδια ώρα γίνεται απίστευτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος για να στηριχθεί ο κάθε μεγαλοεπιχειρηματίας.  Φοβούνται το ξέσπασμα της οργής του κόσμου γιατί την ώρα που καθημερινά έχουμε 100 θανάτους, ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2021 που προβλέπει 550 εκατομμύρια μείωση των δαπανών στον τομέα της υγείας και 1600 εκατομμύρια αύξηση των πολεμικών δαπανών. Φοβούνται ότι το παραμύθι που μας πουλάνε ως τώρα περί «ατομικής ευθύνης» καταρρέει μέρα με την ημέρα και γίνονται ολοένα και πιο φανερές οι δικές τους πολιτικές ευθύνες. Θα μας βρουν όλους μπροστά τους!

Τα πρόστιμα και οι συλλήψεις δεν μας τρομάζουν! Μας εξοργίζουν! Η δημόσια υγεία και η δημοκρατία δεν έρχονται σε αντιπαράθεση. Για να έχουμε δημόσια υγεία πρέπει να έχουμε δημοκρατία και το αντίστροφο. Γι’ αυτό ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης είναι αγώνας για τη σωτηρία της ζωής και της υγείας του λαού αλλά και της δημοκρατίας.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα.
  • Άμεση διαγραφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν την Κυριακή 6/12

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...