19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ας σταματήσουν να εκθέτουν τη χώρα μας

Ημερομηνία:

Χθες, 7 Αυγούστου, η «Οργάνωση για τα Μίντια της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης» (SEEMO), θυγατρική του «Ινστιτούτου Διεθνούς Τύπου (ΙΡΙ) κατήγγειλε την άρνηση των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν την είσοδο αριθμού δημοσιογράφων στη χώρα μας. Το πιο πρόσφατο κρούσμα καταγγέλλεται ότι συνέβη στις 2 Ιουνίου, με θύμα την  Ιβάνα Κοστόφσκα, υπεύθυνη εξωτερικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ντνεβνικ» της ΠΓΔΜ.Η SEEMO καταδικάζει την πρακτική των ελληνικών αρχών, που αντιτίθεται στις αρχές της Ε.Ε. για ελευθερία της μετακίνησης και της έκφρασης του  τύπου, βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές. Επίσης, καλεί την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να διερευνήσουν την πολιτική της χώρας μας να αρνείται την είσοδο σε δημοσιογράφους που έχουν διαβατήρια της ΠΓΔΜ.

Ο Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δράσης Διονύσης Γουσέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινοί ζηλωτές της εθνικοφροσύνης, που νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα, ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα ζημιώνουν, εκθέτοντας τη χώρα μας και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που τα δημοσιονομικά μας προβλήματα μας έχουν καταστήσει ευάλωτους».

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...