18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αυτόνομη η ΔΗΜΑΡ, αλλά πιθανή κυβερνητική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν 5 βουλευτές

Ημερομηνία:

Την ανάγκη αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, την οποία βλέπουν σε μία συμμαχία με την ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζουν σε ανοιχτή τους επιστολή πέντε βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου, οι Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.

Οι πέντε βουλευτές επισημαίνουν την ανάγκη σύνθεσης των τριών εκδοχών της μελλοντικής πορείας της ΔΗΜΑΡ, έτσι όπως διατυπώθηκαν στην τελευταία κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πρόκειται για την αυτόνομη πορεία, τη συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία προς την κεντροαριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν τη δημιουργία θέσης αντιπρόεδρου στη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος θα αναλάβει τις επαφές για τη συγκρότηση της «Παράταξης του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

Αναφερόμενοι συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πέντε βουλευτές εκτιμούν πως η «αντιμνημονιακή φάση» της Κουμουνδούρου «τελειώνει», και μία Παράταξη του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, «μπορεί να συνεργαστεί προγραμματικά μαζί του». Σε περίπτωση μάλιστα που είναι «ισχυρή», προσθέτουν τότε, θα μπορεί «να συμβάλλει στο μεγάλο μέρος των επιλογών για τη σταθερότητα και την αλλαγή πολιτικής».

Παραδέχονται πως μία η «αποδυναμωμένη ΔΗΜΑΡ δεν είναι διόλου εύκολο να ‘επιβάλλει’ τις προτάσεις της», όμως υπογραμμίζουν πως «όλοι ξέρουν ότι χωρίς τη ΔΗΜΑΡ δεν συγκροτείται κεντροαριστερά».

«Η συγκρότηση της κεντροαριστεράς θα γίνει με τη Δεξιά απέναντι κι όχι σε εναγκαλισμό με αυτήν», καταλήγουν.

πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...

Κασσελάκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα – θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο...