18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αύξηση 51,3% στον αριθμό των επιβατών από κρουαζιέρα στα Χανιά το 2016 σε σχέση με το 2015

Ημερομηνία:

Ο κ. Κώστας Μπροκαλάκης, πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, με κείμενο του αναφέρεται στην είδηση που δημοσιεύσαμε σχετικά με την αύξηση που καταγράφηκε στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο νομό Χανίων. Όπως αναφερόταν στην είδηση ο νομός Χανίων ήταν ο μόνος νομός στην Κρήτη που κατέγραψε αύξηση και μάλιστα σημαντικά τόσο στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων όσων και των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Σούδας είχαμε 86 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έναντι 59 για το έτος 2015 και 147,915 επιβάτες έναντι 96,612 επιβάτες το 2015.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπροκαλάκης, τα στοιχεία για το νομό είναι ακόμα πιο θετικά αφού εκτός της αύξησης των αφίξεων στο λιμάνι της Σούδας είχαμε αύξηση των αφίξεων και ατο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Γράφει ο κ. Μπροκαλάκης:

Αναφορικά με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος σχετικά με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα στοιχεία αυτά για τα έτη 2015 και 2016 αφορούν μόνο το Λιμάνι της Σούδας και δεν περιλαμβάνουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Έτσι, τα συνολικά στοιχεία για τα Χανιά (Λιμάνι της Σούδας και Ενετικό Λιμάνι των Χανίων) είναι τα εξής:

1) Για το 2015: 59 αφίξεις με 96.612 επιβάτες στο Λιμάνι της Σούδας και 7 αφίξεις με 4.786 επιβάτες στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, δηλαδή συνολικά 66 αφίξεις με 101.398 επιβάτες.

2) Για το 2016: 86 αφίξεις με 147.915 επιβάτες στο Λιμάνι της Σούδας και 12 αφίξεις με 5.488 επιβάτες στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, δηλαδή συνολικά 98 αφίξεις με 153.403 επιβάτες.

Οι 98 αυτές αφίξεις το 2016 αποτελούν ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά, ενώ είχαμε και μία πολύ σημαντική αύξηση 51,3% στον αριθμό των επιβατών σε σχέση με το 2015.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι τα Χανιά τα τελευταία χρόνια, μετά από μεγάλη και συστηματική προσπάθεια, έχουν συνεχή ανοδική πορεία και πλέον έχουν καθιερωθεί ως προορισμός κρουαζιέρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ για πρώτη φορά βρίσκονται στην 8η θέση με τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα, γεγονός πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ