15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Βαριές καμπάνες σε δουλεμπόρους από το Κακουργιοδικείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε ποινές εκατοντάδων χρόνων καταδίκασε αργά το βράδυ της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αν. Κρήτης τους δουλέμπορους που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό μεταναστών σε φορτηγά στην περιοχή του Τσούτσουρα Ηρακλείου τον Μάιο του 2014.

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος ένας 51χρονος από περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου κρίθηκε ένοχος για την μεταφορά 83 μεταναστών,και του επιβλήθηκε ποινή 10 χρόνων φυλάκισης για τον κάθε ένα από τους μετανάστες καθώς και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, επίσης για τον κάθε ένα μετανάστη η οποία συγχωνεύθηκε σε ποινή 492 χρόνων φυλάκισης και θα εκτίσει τα 25 χρόνια ενώ καταδικάστηκε και σε συνολική χρηματική ποινή 1.230.000 ευρώ.

Επίσης την ίδια ποινή επέβαλε το Δικαστήριο και στον ένα από τους δύο Σύριους που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη. Σε τρεις ακόμα Σύριους 40, 33 και 30 χρόνων, που κατηγορούνταν για τη μεταφορά μεταναστών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 330 χρόνων που θα εκτίσουν σε 25χρόνια.

Κατηγορούμενοι ήταν 10 άτομα από τα οποία κάθισαν στο εδώλιο οκτώ αφού δύο Σύριοι δεν εμφανίστηκαν στη δίκη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αν. Κρήτης αθώωσε τρεις από τους οκτώ και συγκεκριμένα ένα 56 χρόνο και ένα 23χρονο από την Κρήτη καθώς και ένα νεαρό Πακιστανό.

Τέλος, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ούτε δέχθηκε την μετατροπή της ποινή τους σε χρηματική, ενώ απάλλαξε όλους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2014 είχε στηθεί μπλόκο από την αστυνομία σε δυο φορτηγά αυτοκίνητα σε περιοχή Νότια του Ηρακλείου όπου εντοπίσθηκαν στοιβαγμένοι μετανάστες μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά και συνελήφθησαν δύο άτομα που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...