16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βρετανία: Εύκολη επανεκλογή στην ηγεσία των Εργατικών για τον Κόρμπιν

Ημερομηνία:

Ο 67χρονος βετεράνος της πολιτικής Τζέρεμι Κόρμπιν επανεξελέγη με σαρωτικό ποσοστό στην ηγεσία των Εργατικών.

Έλαβε 61,8% (313.209 ψήφους) έναντι 38,2% (193.229 ψήφουε) του αντιπάλου του Όουεν Σμιθ. Δικαίωμα ψήφου είχαν 654.006 μέλη.

Στην ομιλία του ο Κόρμπιν ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος που τον επανεξέλεξαν, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον αντίπαλό του, με τον οποίο -όπως είπε με νόημα- θα εξακολουθούν να είναι στό ίδιο κόμμα.

Πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία λέγονται και πράγματα για τα οποία μετανιώνει κανείς, συνέχισε ο Κόρμπιν, ωστόσο τα κοινά σημεία είναι περισσότερα.

«Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας ξεκινήσουμε από την αρχή»» υπογράμμισε.

Ο ηττημένος της διαδικασίας, Όουεν Σμιθ, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί όσους τον ψήφισαω, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι ο Κόρμπιν έχει πλέον την ευθύνη για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν στο κόμμα.

«Ο Τζέρεμι κέρδισε και τώρα πρέπει να κερδίσει τη χώρα και σε αυτό θα έχει τη στήριξή μου» δηλώνει ο Σμιθ.

Σχετικά με το δικό του ρόλο, σημειώνει ότι θα σκεφτεί προσεκτικά για το ποια είναι η δική του θέση.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναγκάστηκε παρά τη σαρωτική του νίκη το 2015 να δώσει ξανά μάχη για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αφού οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών ενέκριναν στα τέλη Ιουνίου πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκανε απρόθυμα εκστρατεία εναντίον του Brexit στο δημοψήφισμα.

Ο Κόρμπιν υπήρξε ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλής στη βάση του κόμματος, ωστόσο, δημοσκοπικά εξακολουθεί να υστερεί. Καμία δημοσκόπηση δεν του δίνει προβάδισμα έναντί των Συντηρητικών.

Για τους αναλυτές, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2020 είναι ήδη κερδισμένες από το Συντηρητικό Κόμμα, ωστόσο ο Κόρμπιν δεν φάνηκε να συμφωνεί μαζί τους. «Θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές του 2020», τόνισε.

Πριν ανακοινωθεί η νίκη του, είχε ήδη δηλώσει ότι «τείνει κλάδο ελαίας» σε όλους τους βουλευτές που τον αμφισβήτησαν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, πολλοί αντάρτες είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στους κόλπους του κόμματος, ακόμη και αν οι «προσβολές» εκατέρωθεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αφήσουν βαθιά χαραγμένα τα ίχνη τους.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν βλέπουν πιθανή μια διάσπαση του κόμματος και μια ίδρυση ενός νέου, κεντροαριστερού σχηματισμού, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο Τόνι Τράβερς, του London School of Economics, υπενθύμισε ότι υπάρχει προηγούμενο, η δημιουργία ενός Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το 1981 που κατέληξε σε φιάσκο για εκείνους που εντάχθηκαν στις γραμμές του.

«Ορισμένοι θα επιστρέψουν στους κόλπους του, άλλοι θα συνεχίσουν την εξέγερση. Το Εργατικό Κόμμα θα μοιάζει με δυστυχισμένη οικογένεια που προσπαθεί να συνυπάρξει», υπογράμμισε.

"google ad"

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...