14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δήμαρχος Βιάννου: Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ημερομηνία:

Οργή έχει προκαλέσει στην Βιάννο η προσπάθεια μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, να βεβηλώσει το μνημείο.

Μετά τον Αριστομένη Συγγελάκη και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτσάκης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επιβεβαιώνει το γεγονός.

Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, ενημερώθηκε από υπάλληλο του Μουσείου ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.

«Δεν ήταν τυχαία πράξη καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας» τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπαριτάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...