18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Διεκόπη η δίκη για την καταδίωξη νεαρών στο Ηράκλειο που κατέληξε σε θάνατο – Η φορτισμένη κατάθεση της μάνας – Μάρτυρας λέει ότι αστυνομικός έριξε το μηχανάκι

Ημερομηνία:

Για τις 30 Ιουνίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού δύο νεαρών φίλων στην παραλιακή λεωφόρο, μετά από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατέθεσε η μητέρα του συνεπιβάτη του δικύκλου που με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που πέρασαν μετά το φοβερό ατύχημα. Η ίδια ανέφερε ότι το παιδί ζει από θαύμα και πως ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή του.

Η ίδια ανέφερε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο αστυνομικός ακούμπησε το μηχανάκι και έτσι χάθηκε η ισορροπία. Η ίδια σημείωσε ότι αν και δεν ήταν παρούσα αντλεί τη βεβαιότητα της από τον αυτόπτη μάρτυρα που όπως είπε αν και 20 χρονών είχε το θάρρος να καταθέσει. Παράλληλα ανέφερε πως όταν συνήλθε ο οδηγός άρχισε να κλαίει και να κουνάει το πόδι του με χαρακτηριστική κίνηση σαν κλωτσιά παραπέμποντας στις συνθήκες του ατυχήματος.

Από την πλευρά του ο 19χρονος οδηγός ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν χωρίς προηγουμένως να τους κάνουν σήμα για να σταματήσουν. Τα δυο οχήματα ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και σε μια μεγάλη αριστερή στροφή είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό να απλώνει το πόδι και να ακουμπάει τη μηχανή με αποτέλεσμα να χάσει ισορροπία του και να βρεθούν στο έδαφος μαζί με τον συνεπιβάτη του.

Το κλίμα στην αίθουσα ήταν φορτισμένο ενώ από την πλευρά της έδρας υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων σε σχέση με τις συνθήκες το ατυχήματος και κυρίως γύρω από το αν πραγματικά υπήρξε επαφή του αστυνομικού με το δίκυκλο που οδηγούσαν τα δυο παιδιά.

Όπως έχει γράψει το Cretalive oι δύο νέοι, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη καθώς το 50άρι μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του, τέθηκε εκτός οδοστρώματος και κατέληξε σε πρανές με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών.

Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή μετά την μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να τεντώνει το δεξί πόδι, να ακουμπάει το μοτοποδήλατο των δύο νέων με αποτέλεσμα την μοιραία εκτροπή του. To ίδιο επανέλαβε η μάρτυρας σήμερα επιμένοντας πως είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό να τεντώνει το πόδι και να ακουμπάει το μηχανάκι των παιδιών.

Ένταση υπήρξε όταν ο εισαγγελέας έδρας ρώτησε ευθέως την μάρτυρα αν η κατάθεση της αυτή σχετίζεται με το ποινικό παρελθόν μελών της οικογένειας της με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να αντιδρούν.

Η μάρτυρας όμως θέλησε να απαντήσει. Συγκεκριμένα είπε:”Δεν έχω πρόβλημα με την Αστυνομία. Έχω θείο αστυνομικό και φίλους αστυνομικούς. Ο πατέρας μου έχει δικαστικές περιπέτειες αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Αυτό που είδα αυτό κατέθεσα. Τίποτα περισσότερο.”

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή με το μοτοποδήλατο.

Σημειώνεται ότι οι δύο τραυματίες υπέστησαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχαν νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...