19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διημερίδα: Ατυχήματα, Καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης, 11-12/5/2013

Ημερομηνία:

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση των ατυχημάτων και των καταστροφών κάθε είδους. Πριν από το συμβάν μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε θέματα πρόληψης. Όταν το συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχή αντιμετώπιση ή αντίθετα να συμβάλλει στην δημιουργία μίας κρίσης. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές χώρες τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστική, υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, αστυνομία, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.). Μετά την καταστροφή η παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης αποτελεί συνήθως ζητούμενο.

Η Διημερίδα απευθύνεται στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας, στους εκπροσώπους των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση ατυχημάτων και καταστροφών (πυροσβεστική. αστυνομία, ΕΚΑΒ, λιμενικό κλπ.) και στους εκπροσώπους των επαρχιακών μέσων ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί). Στόχος είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, μέσα από συζητήσεις στο πλαίσιο ομάδων εργασίας, να καταλήξουν σε ορισμένες από κοινού  συμφωνημένες αρχές και θεμελιώδεις κατευθύνσεις. Τις αρχές και τις κατευθύνσεις αυτές θα αναλάβουν να εφαρμόσουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και δεοντολογίας κατά την παρουσίαση, τον σχολιασμό και την αντιμετώπιση μελλοντικών ατυχημάτων και καταστροφών και των συναφών οδηγιών προς το κοινό με επιδίωξη τη μείωση των συνεπειών και την αποφυγή τυχόν πανικού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ