14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Είναι δυνατόν;”: Γερμανοί Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Βιάννο;

Ημερομηνία:

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με όσο του καταγγέλθηκαν από υπάλληλο του Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου, ομάδα Γερμανών βεβήλωσε το Ηρώο Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Είναι δυνατόν;

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω: ομάδα Γερμανών, σύμφωνα με καταγγελία της υπαλλήλου του Μουσείου Ολοκαυτώματος Βιάννου, βεβήλωσε το Ηρώο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. Τον ιερό χώρο θυσίας και μνήμης των 461 Βιαννιτών θυμάτων του ναζισμού, των αγαπημένων μας συγγενών και συνεπαρχιωτών, που έπεσαν θύματα της χιτλερικής βαρβατότητας. Της Θυσίας της Βιάννου, που αποτελεί σύμβολο, εθνικό, ευρωπαϊκό, οικουμενικό, της διαχρονικής πάλης του ανθρώπου ενάντια στη βαρβαρότητα. Αλλά και του αγώνα για Δικαιοσύνη!

Η επαίσχυντη αυτή πράξη, που προκάλεσε την εύλογη παρέμβαση της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις συχνές συγκινητικές εκδηλώσεις, κυρίως μαθητών αλλά και άλλων Γερμανών, που προσκυνούν το χώρο θυσίας, συγκλονισμένοι από τα εγκλήματα των συμπατριωτών τους στην Ελλάδα.

Δυστυχώς όμως κάποιοι παραμένουν, ως φαίνεται, αδιόρθωτοι, ξεδιάντροποι υμνητές της πιο φρικτής ιδεολογίας που γέννησε ο πλανήτης, του ναζισμού, παρά την αποκάλυψη και καθολική καταδίκη των φοβερών και αποτρόπαιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία. 

Αλλά, φοβάμαι, χωρίς να θέλω να φανώ άδικος ή υπερβολικός, ότι για τις πράξεις αυτές φέρει κάποια ευθύνη και το γερμανικό κράτος! Και εξηγούμαι: ακόμη και σήμερα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι πριν ένα μήνα, το γερμανικό κράτος συμμετέχει και συνδιοργανώνει μαζί με την Ένωση Βετεράνων της 1ης Ορεινής Μεραρχίας Καταδρομών «το αιματοβαμμένο Εντελβάις», τις φιλοναζιστικές γιορτές του αίσχους στο Μύτενβαλντ της Βαυαρίας, τιμώντας τη μνήμη των σφαγέων του λαού μας και άλλων λαών.

Φέτος μάλιστα συμμετείχε και ο ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας (κατέχει θέση μεταξύ Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα) Dr Peter Tauber, ο οποίος μάλιστα και απηύθυνε ομιλία μνημονεύοντας τους πεσόντες στο πεδίο της μάχης βετεράνους της Βέρμαχτ (!) και «ξεχνώντας» παντελώς τα θύματα του εθνικοσοσιαλισμού!!! Οι επαίσχυντες αυτές εκδηλώσεις προκαλούν κάθε χρόνο τη διαμαρτυρία Γερμανών δημοκρατών, συλλογικοτήτων και πολιτικών κομμάτων (πχ Die Linke), που όμως δεν εισακούονται…

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τη μη διδασκαλία στη γερμανική εκπαίδευση των εγκλημάτων του ναζισμού (πέραν κάποιων ψηγμάτων τα τελευταία χρόνια), την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας με στόχο τη σχετικοποίηση των ναζιστικών εγκλημάτων και τη μετάθεση της ευθύνης στα θύματα (περίπτωση Χ. Ρίχτερ και άλλων) αλλά και την πείσμονα και προκλητική άρνηση του γερμανικού κράτους να αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη για τις ναζιστικές ωμότητες στην Ελλάδα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το γερμανικό κράτος δια πράξεων και παραλείψεων έχει ευθύνη, έμμεση έστω, για το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να προβαίνουν σε τέτοιες άθλιες, φασιστικού χαρακτήρα, προκλήσεις.

Περιμένουμε, ευλόγως, τα αποτελέσματα της έρευνας των αρχών και την καταδίκη από όλες τις πλευρές αυτού του αδιανόητου περιστατικού βεβήλωσης του ιερού Θυσιαστήριου της Βιάννου και βαρύτατης προσβολής της μνήμης των νεκρών μας. Μαζί με τον ελληνικό λαό και χιλιάδες Γερμανούς δημοκράτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Μνήμη και Δικαιοσύνη, Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!

Να είστε όλοι καλά!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Ο λιμός ως όπλο

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα...

Καλά νέα: Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις για Covid-19

Μειωμένοι παρουσιάζονται όλοι οι δέκτες για SARS-CoV2 και για πρώτη φορά δεν καταγράφονται...