18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εγκαίνια για τον Αγροτικό Αύγουστο 2017 – Τ. Βάμβουκας: «Μαθαίνουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας»

Ημερομηνία:

Παρουσία πολλών Χανιωτών και επισήμων πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Αγροτικού Αύγουστου 2017.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου στην Πλατεία 1866 ενώ συμμετέχουν πάνω από 35 εκθέτες.

Στα εγκαίνια το παρών έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα κ. Μπάμπης Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης, πλήθος αντιδημάρχων και στελεχών φορέων ενώ εκεί βρέθηκε και η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στο μήνυμα της Έκθεσης που είναι ότι «η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του.

Με ιδιαίτερη χαρά ως Δήμαρχος Χανίων σας καλωσορίζω στον “Αγροτικό Αύγουστο 2017”, μια διοργάνωση – θεσμό για τον Δήμο μας, που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Από σήμερα έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από εδώ από την Πλατεία 1866, οι συνδημότες αλλά και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

Κυρίες και κύριοι,

Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα“Όταν η παράδοση πιστοποιείται” τα κριτήρια της διοργάνωσής μας και φέτος είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά, ενώ οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης.

Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Φίλες και φίλοι,

Μαθαίνουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Για δεύτερη φορά έχουμε τη χαρά φέτος να φιλοξενούμε προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε τη δυνατότητα αυτή, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης.

Ενδιαφέρουσες επίσης είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουμε προγραμματίσει, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ έχουμε και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής μας διατροφής.

"google ad"

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στη γιορτή της κρητικής μας γης και σας καλώ να μας ακολουθήσετε σ΄ αυτή τη μοναδική περιήγηση στον γαστρονομικό μας πλούτο και την κρητική μας παράδοση, ώστε να θυμηθούμε χρώματα και αρώματα, να απολαύσουμε ξεχωριστές γεύσεις και να διασκεδάσουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...

Κασσελάκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα – θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο...

Κομισιόν: Ξανά στο πλάνο ο Μητσοτάκης για τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον Economist

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

H φουρνάρισσα της Γαύδου

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη Γαύδο και να...