14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εκπομπές στο European School Radio από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Ημερομηνία:

Για δεύτερη σχολική χρονιά το 10ο Δημοτικό σχολείο Χανίων συμμετέχει στο European School Radio με δύο τακτικές ωριαίες εκπομπές κάθε μέρα. Η Στ’ τάξη παρουσιάζει εκπομπή με τίτλο «Κάθε κτίριο …και μια ιστορία».

Σε αυτές τις εκπομπές παρουσιάζονται τα κτίρια της Χαλέπας, του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα καθώς και η ιστορία τους.

Η Ε΄τάξη ετοιμάζει εκπομπές με τίτλο «Όταν οι ποιητές μας…. έγραφαν τραγούδια». Σε αυτές τις εκπομπές παρουσιάζονται Έλληνες ποιητές που έχουν μελοποιηθεί ποιήματά τους.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 7.οομ.μ-8.οομ.μ θα ακουστεί η πρώτη εκπομπή της Ε τάξης αφιερωμένη στον Βιτσέντζο Κορνάρο και στο μελοποιημένο ποίημα του, «Ερωτόκριτος».

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 7.οομ.μ-8.οομ.μ, θα ακουστεί η εκπομπή της Στ τάξης αφιερωμένη στα κτίρια της Χαλέπας, Παλάτι-Γαλλική Σχολή- Οικία Φαιναρέτης Μητσοτάκη.

Εκτός από αυτές τις τακτικές εκπομπές θα δημιουργούνται μικρές αφιερωματικές εκπομπές εμπνευσμένες από τα ενδιαφέροντα των μαθητών και τις ανάγκες της επικαιρότητας.

Οι εκπομπές είναι διαδικτυακές και για να τις ακούσετε πρέπει να συντονιστείτε στο

esradio.mysch.gr, Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο

European School Radio

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...