19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Από το Ηράκλειο ως την Καβάλα οι καταληψίες άφησαν τα δημαρχεία πεντακάθαρα – μέχρι και χαλασμένο εκτυπωτή επισκεύασαν!

Ημερομηνία:

Οι καταληψίες του Δημοτικού Μεγάρου της Λότζια στο Ηράκλειο Κρήτης άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς μετά την αποχώρησή τους, ο χώρος μύριζε χλωρίνη και…τριαντάφυλλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Crete Plus, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει, οι υπάλληλοι που μπήκαν στο κτίριο μετά από μέρες για να δουν σε τι κατάσταση βρισκόταν το Δημαρχείο Ηρακλείου δεν πίστευαν στα μάτια τους. Δεν υπήρχε το παραμικρό σκουπίδι και όλα ήταν τακτοποιημένα στη θέση τους. Σαν να μην ήταν υπό κατάληψη για μέρες, αλλά είχε περάσει το συνεργείο καθαριότητας.

Εξίσου καθαρό ήταν και το Δημαρχείο Χανίων. Η κατάληψη έληξε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί όσοι μπήκαν έμειναν έκπληκτοι από την καθαριότητα στο χώρο.

Ίδια ακριβώς εικόνα και στο δημαρχείο στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με το krisseis.blogspot.gr στο οποίο υπάρχουν και σχετικά βίντεο, οι αλληλέγγυοι καταληψίες φρόντισαν η παρουσία τους στο χώρο να μη προκαλέσει την παραμικρή φθορά. Να μη φύγει τίποτε από τη θέση του.

Και πριν αποχωρήσουν, καθάρισαν, σκούπισαν και σφουγγάρισαν ολόκληρο το δημαρχείο!

Και στο Δημαρχείο Περιστερίου, σύμφωνα με το peristerinews.gr οι υπάλληλοι του Δημαρχείου ενημέρωσαν ότι οι αλληλέγγυοι καταληψίες δεν δημιούργησαν στο κτήριο την παραμικρή ζημιά, αντιθέτως οι υπάλληλοι του Δήμου Περιστερίου βρήκαν χτες το πρωί τους χώρους του Δημαρχείου καθαρούς και τακτοποιημένους.

Πέρα από την καθαριότητα του χώρου, οι αλληλέγγυοι επισκεύασαν και ένα χαλασμένο εκτυπωτή που υπήρχε μέσα στο χώρο υποδοχής του Δημαρχείου!

Την ίδια ακριβώς εικόνα αντίκρυσαν και οι υπάλληλοι του Δημαρχείου στα Ιωάννινα.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι χώροι του Δημαρχείου παραδόθηκαν καθαροί και χωρίς να έχουν υποστεί την παραμικρή φθορά. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, συναντήθηκε, χθες στις 10.30 το βράδυ στο Δημαρχείο, με τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης και παρέλαβε το χώρο.

Μαζί με την επιτροπή κατάληψης περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι χώροι του Δημαρχείου παραδόθηκαν καθαροί και χωρίς να έχουν υποστεί την παραμικρή φθορά.

Τέλος και στην Καβάλα η Δήμαρχος της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε αστειευόμενη ότι το μόνο που κατέστρεψαν οι αλληλέγγυοι καταληψίες ήταν …μία σφουγγαρίστρα, καθώς πριν την αποχώρησή τους καθάρισαν όλους τους χώρους του Δημαρχείου, μέχρι και τις τουαλέτες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φωτό είναι από το Δημαρχείο Ηρακλείου, λίγο μετά τη λήξη της κατάληψης και δημοσιεύτηκε στο creteplus.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...