19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εκτός ελέγχου οι εισπρακτικές εταιρείες – Καταγγελία για καρδιακό επεισόδιο μητέρας δανειολήπτη έπειτα από απειλές

Ημερομηνία:

Σε καταγγελία για καρδιακό επεισόδιο μητέρας δανειολήπτη, έπειτα από αφόρητες πιέσεις εισπρακτικής εταιρείας απέναντι της, προέβη ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Ευάγγελος Κρητικός. Η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε απειλές από την εταιρεία για δάνειο του γιού της χωρίς, μάλιστα, να είναι ούτε εγγυήτρια ούτε συνδικαιούχος, με τις εισπρακτικές εταιρείες, όπως επισημάνθηκε, να προβαίνουν πλέον σε πρωτοφανείς πιέσεις ακόμα και απέναντι σε δανειολήπτες, οι οποίοι υπάγονται στο νόμο Κατσέλη και ως εκ τούτου, προστατεύονται με δικαστική απόφαση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Ευάγγελος Κρητικός κατήγγειλε περιστατικό, κατά το οποίο κινδύνεψε η ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας, έπειτα από απειλές που δέχτηκε από εισπρακτική εταιρεία για το δάνειο του γιού της τονίζοντας πως  οι εισπρακτικές εταιρείες βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου έχουν εν μέσω, μάλιστα, των δύσκολων συγκυριών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο ύστερα από απειλές εισπρακτικής εταιρείας πως θα προβούν σε κατάσχεση του σπιτιού του γιου της χωρίς, ωστόσο, να έχει καμία σχέση με το δάνειο του γιού της, αφού δεν ήταν ούτε εγγυήτρια ούτε συνδικαιούχος.

Ενυπόγραφη καταγγελία για το περιστατικό έχει κατατεθεί ήδη από τη Συνομοσπονδία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καθώς και τον Συνήγορο του Καταναλωτή προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την προστασία των οφειλετών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κρητικός, μάλιστα, οι εισπρακτικές εταιρείες ασκούν πρωτοφανείς πιέσεις απειλώντας ακόμα και δανειολήπτες, οι οποίοι υπάγονται στο Νόμο Κατσέλη και ως εκ τούτου, προστατεύονται με δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ