18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΕΛΑΣΥΝ: Νέο κόμμα από Λαγό – «Καιάδα» – Ηλιόπουλο

Ημερομηνία:

Νέο κόμμα ιδρύουν υπόδικα πρώην στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το «καράβι που βυθίζεται».

Πρόκειται για το ΕΛΑΣΥΝ-Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, το οποίο -σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη- βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» ενώ είναι σαφές ότι θα κινείται στον εθνικιστικό χώρο.

Σύμφωνα και με «Το Ποντίκι», μαζί με τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, που από το αναρτημένο στον σχετικό ιστότοπο υλικό φαίνεται να έχει ηγετικό ρόλο στο νέο μόρφωμα, στο συντονιστικό συμβούλιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας» και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όλοι πρώην βουλευτές και σε διαφορετικούς χρόνους αποσκιρτίσαντες από τη Χρυσή Αυγή.

Μήνυμα στήριξης στη νέα «προσπάθεια» απευθύνει ο «θεωρητικός του Ελληνικού Εθνικισμού», όπως χαρακτηρίζεται στον ιστότοπο, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει εκστασιασμένος από την στάση του Γ. Λαγού στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=M1zCX5sBaLw”]

Η ιδρυτική συνέλευση του ΕΛΑΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου του 2019 στις 17:30 στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Λαγός, άλλοτε περιφερειάρχης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο από το οποίο ξεκινούν και στο οποίο καταλήγουν όλα τα κρίσιμα τηλεφωνήματα, τόσο τη νύχτα και την επομένη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, όσο και τη νύχτα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ. Είναι, επίσης, αυτός που μόνο λίγες ώρες πριν η ομάδα χρυσαυγιτών επιτεθεί στους αλλιεργάτες, είχε πει σε καφετέρια πως οι Αιγύπτιοι «από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Να σημειώσουμε πάντως ότι με το όνομα ΕΛΑΣΥΝ υπάρχει και εταιρεία από το 1981 που ειδικεύεται στην εμπορία ηχητικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ