19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάλεσμα για συντονισμό δράσης των σωματείων

Ημερομηνία:

Ο συντονισμός της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου ΠΕ, των Γιατρών, των εργαζομένων στην υγεία, στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, στο ΙΚΑ, όλων των σωματείων του ιδιωτικού τομέα, των αγροτών  είναι αναγκαίος, όχι μόνο για την οργάνωση με τον καλύτερο τρόπο της γενικής απεργίας την Τετάρτη 20/2, αλλά κυρίως για να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα κόντρα στην παρακμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι αναγκαίος για να συνενώσει όλες τις αντιστάσεις σε ένα ρεύμα αγώνα, αντίπαλο δέος, στην βάρβαρη πολιτική  κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, με στόχο την ανατροπή τους. Αγωνιστικός ενωτικός συντονισμός των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων ΠΕ, της Υγείας, των πρωτοβαθμίων σωματείων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με συμπόρευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, χωρίς διαχωρισμούς. Αυτός  ο  συντονισμός δεν μπορεί να προχωρήσει εν ψυχρώ με σχέδια επί χάρτου. Μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσα από ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους, μέσα από γενική, πολιτική απεργία και λαϊκό ξεσηκωμό για να τους ανατρέψουμε.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε συνέχεια της προσπάθειας οργάνωσης των αγώνων από τα κάτω και των συναντήσεων που έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο με αντίστοιχη πρωτοβουλία από άλλα σωματεία του νομού, καλεί σε συνάντηση όλα τα σωματεία την Παρασκευή 15/12 στις 20.00  στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης

Ο Γ. Γραμματέας: Φ. Μπιχάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ