13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εξεταστική για τη λίστα Λαγκάρντ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Την κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες. Παράλληλα, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να καλέσουν τονΕυάγγελο Βενιζέλο να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Θ. Δρίτσας και ο Στ. Κοντονής, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Π. Λαφαζάνη, τόνισαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, καθώς, όπως είπαν, υπάρχουν πρόσωπα που λόγω των πολιτικών τους ιδιοτήτων διεκδίκησαν πολιτική κάλυψη.

«Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους. Εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα και πραγματικά νέα στοιχεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς, δεν θα κάνουμε την προανακριτική επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι θα καλέσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταθέσει στην επιτροπή. Ανέφερε επιπλέον πως «αποτελεί μείζον θέμα για μας ότι στέλεχος του ΣΔΟΕ που ήταν αρμόδιο για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή απευθύνθηκε στο κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Ελλάδα ζητώντας στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ και τα στελέχη του ΔΝΤ ευσχήμως το αποθάρρυναν να τα αναζητήσει, λέγοντάς του ότι το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...