12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Ένωση Αστυνομικών Χανίων απέναντι στις μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Χανίων όπου με αφορμή τις διώξεις εις βάρος συνδέλφων τους για συνδικαλιστική τους δράση δηλώνουν τη στήριξή τους τόσο στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ όσο και προς το Εργατικό Κέντρο Χανίων και εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στις διώξεις συνδικαλιστών ανεξαρτήτως κλάδου για πράξεις που ανάγονται σε συνδικαλιστικές δράσεις. Μιλούν για μεθόδευση ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων σε όλους τους κλάδους και καλούν σε αντίσταση όλους τους εργαζόμενους! Ολόκληρη η ανακοίνωση, που αποκτά βαρύτητα εξαιτίας και της περιόδου που δίνεται στη δημοσιότητα, έχει ως εξής:

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους των Α΄βάθμιων Σωματείων Ροδόπης και Πιερίας και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του πειθαρχικού ελέγχου εις βάρους τους για συνδικαλιστική τους δράση.

Στηρίζουμε το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  και το Εργατικό Κέντρο Χανίων και εκφράζουμε έντονα την αντίθεσή μας σε διώξεις συνδικαλιστών στα Χανιά για πράξεις που ανάγονται σε συνδικαλιστικές δράσεις.

Είναι ολοφάνερη η μεθόδευση ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων σε όλους τους κλάδους παρότι είναι δράση νόμιμη στα πλαίσια συνδικαλιστικών λειτουργιών, που κατοχυρώνονται και προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα , όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα πρωτοβάθμια σωματεία των κλάδων τους αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε σ’ όλα αυτά τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται στο όνομα της οικονομικής πολιτικής σε βάρος μας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...