14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η θέση του ΕΠΑΜ για την αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος

Ημερομηνία:

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου έχει ως εξής:

“Για μία ακόμη φορά Ελληνική κυβέρνηση απείχε από μια κρίσιμη ψηφοφορία του ΟΗΕ, λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.

Το ΕΠαΜ καταδικάζει την αδικαιολόγητη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, για το ψήφισμα αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους των κρατών έναντι των πιστωτών. Η συγκεκριμένη παράγραφος που αφορά ζωτικής σημασίας συμφέροντα του λαού και της χώρας αναφέρει: «Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους του».

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 136 ψήφους υπέρ, 6 κατά (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμάνια, Καναδάς και Ισραήλ) και 41 αποχές (λοιπές χώρες ΕΕ και άλλες).

Το επιχείρημα ότι υποχρεώθηκε η Ελλάδα να κάνει αποχή για λογούς κοινοτικής αλληλεγγύης δεν ευσταθεί, εφ’ όσον η δήθεν κοινή θέση της ΕΕ κατέρρευσε με την αρνητική ψήφο της Γερμανίας και της Βρετανίας συνεπώς η Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να ψηφίσει υπέρ ενός ψηφίσματος που μόνο προς το συμφέρον είναι της χώρας μας και του λαού μας. Η δήθεν υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε και αυτή ότι κατ’ όνομα μόνο είναι υπηρεσιακή αλλά στην ουσία παραμένει πειθήνιο όργανο των δανειστών.

Στον ελληνικό λαό εναπόκειται να σταματήσει αυτή την κατάσταση των ενδοτικών κυβερνήσεων, ψηφίζοντας ΕΠαΜ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για να ξαναβρεί η Ελλάδα την χαμένη ανεξαρτησία της.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...