15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Οι Πρόσκοποι Έθνους στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δελτίο τύπου των προσκόπων του έθνους:

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η φετινή πανελλήνια δράση για την ανάδειξη των “Προσκόπων Έθνους”, το διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου 2015. Περισσότεροι από 50 Ανιχνευτές (Πρόσκοποι ηλικίας 17-18 ετων), με τη συνοδεία 20 ενήλικων εθελοντών, από όλη την Ελλάδα, ταξίδεψαν στην Κρήτη για να συμμετέχουν στην κορυφαία αυτή δράση.

Την Πέμπτη οι Ανιχνευτές οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, παρουσίασαν με τρόπο πρωτότυπο, στιγμιότυπα από τις πιο σημαντικές εμπειρίες και δράσεις τους στον Προσκοπισμό, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πανέμορφα και άγρια βουνά των Λευκών Ορέων, ακολουθώντας 6 διαφορετικές διαδρομές. Το βράδυ του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες ειχαν την τύχη να ακούσουν τον Παραολυμπιονίκη, κ. Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων, μετέδωσε τη δύναμη ψυχής που τον διακρίνει και μιλώντας από καρδιάς, είπε στους νέους για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την όποια δυσκολία τυχαίνει στην πορεία της ζωής τους, στηριζόμενοι στην ισχυρή τους θέληση!

Το link της ομιλίας του Αντώνη

[youtube url=”https://youtu.be/IAgKNsVZu4E”]

και το βίντεο που προβλήθηκε στην δεξίωση:

[youtube url=”https://youtu.be/GDulcAHx4Iw”]

Από τη βραδιά δεν έλειψαν οι Κρητικοί χοροί, από τον σύλλογο “Το Ρόδον” με χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές, που όπως ήταν αναμενώμενο, ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους με τους ρυθμούς της Κρητικής μουσικής. Οι δημιουργίες του Σεφ Ιωσήφ Αποστολάκη, που αφιλοκερδώς μαγείρεψε για τη δεξίωση με τους βοηθούς του, κ. Μ. Βαρώνου, κ. Δ. Τζατζιμάκη και κ. Ε. Γαλανάκη άφησαν σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Στην αποκορύφωση της δράσης, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση 110 δενδρυλλίων στο Νοσοκομείο Χανίων, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, ο οποίος έκανε την τεχνική μελέτη και πρόσφερε τα δέντρα, τα φυτά και τα υλικά που χρειάστηκαν. Υπήρξε μάλιστα δέσμευση από τους Προσκόπους Χανίων, την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου και την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Χανίων, για συνεργασία ώστε να συνεχίσει η ανάπλαση και η φροντίδα του χώρου πράσινου του Νοσοκομείου, μέχρι να γίνει τόπος οξυγόνου και ένας χώρος ανάπαυσης και ηρεμίας για όλους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...