18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Κρήτη σας καλωσορίζει στον Άρη, τον κόκκινο πλανήτη | Φωτός

Ημερομηνία:

Η σημερινή ημερομηνία 22/03/2018 θα αποτελέσει σίγουρα μια ιστορική μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό. Τεράστιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης μεταφέρθηκαν από την Αφρική στη Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες ποσότητες έπληξαν τη Κρήτη.

Μάλιστα η 7η ΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας.

Στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 μίλησε για το φαινόμενο η καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνη του Σταθμού Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Φινοκαλιά Λασιθίου κ. Κανακίδου Μαρία η οποία δήλωσε ότι η συγκέντρωση σκόνης ήταν 4700μgr/m3 στις 17:10(ανά 5 λεπτό μέτρηση) και πάνω από δυο ώρες από τις 15.00 και μετά είναι πάνω από 3000μgr/m3, όταν το όριο ασφαλείας για την ανθρώπινη υγεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 50μgr/m3.

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ στο Facebook κατακλύστηκε από φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη Κρήτη. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από τη κατάσταση που επικράτησε σήμερα στη Κρήτη:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ