24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Η λιτότητα-εξολοθρευτής αναγέννησε την Ακροδεξιά στην Ελλάδα, λέει το New Statesman

Ημερομηνία:

Το βρετανικό περιοδικό για την πολιτική και την οικονομία New Statesman που τον Ιούνιο του 2012 εξαπέλυσε «βάναυση» επίθεση κατά της καταστροφικής για την Ευρώπη πολιτικής αυστηρής λιτότητας της Μέρκελ, απεικονίζοντάς την ως «Εξολοθρευτή», ξαναχτυπά. Στο στόχαστρό του βάζει αυτή τη φορά το «πείραμα λιτότητας» και πώς αυτό οδήγησε στην άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα.Με γενικό τίτλο εξωφύλλου «Προειδοποίηση για τη Βρετανία;», το περιοδικό αναλύει, μέσω του ρεπόρτερ Ντάνιελ Θρίλινγκ, το καθεστώς βίας και ξενοφοβίας της Ελλάδας, το οποίο προϊδεάζει τις επερχόμενες κοινωνικο-πολιτικές κρίσεις στις πρωτεύουσες της Ευρώπης από την Αθήνα και τη Λισαβόνα μέχρι το Λονδίνο.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος συνομιλεί με τον Μανώλη Γλέζο για τις πολιτικές εξελίξεις και τα προγράμματα των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, περιγράφει εκ νέου πώς χώρες σαν την Ελλάδα και την Ιταλία μπήκαν παράνομα στο ευρώ, παραποιώντας τα δημοσιονομικά τους στοιχεία, επισημαίνει την ιδιαιτερότητα της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις της Ευρώπης, υπογραμμίζει τις σχέσεις μελών της Χρυσής Αυγής με το κράτος, τις οποίες μαρτυρούν «καταγεγραμμένα περιστατικά συνεργασίας με αστυνομικούς ώστε να γίνονται επιθέσεις κατά αριστερών διαδηλωτών» και, τέλος, κάνει αναφορά στις ερχόμενες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: iefimerida.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...