14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η νεότητα από μόνη της δεν αρκεί. H ουσία είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται

Ημερομηνία:

Με την εκλογή του Παναγιώτη Σημανδηράκη δε μπορέσαμε παρά να σκεφτούμε την μετεωρική άνοδο στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Και ο Τσίπρας είναι νέος, και ο Τσίπρας μιλούσε για ανανέωση, για αλλαγή νοοτροπιών, για αλλαγή σε πρόσωπα που είναι φθαρμένα και διεφθαρμένα.

Όμως ο Τσίπρας δεν εκλέχθηκε εξαιτίας μόνο της νεότητάς του αλλά για να συγκρουσθεί με τους δανειστές και να φέρει λύση στο πρόβλημα μιας διαρκούς λιτότητας.

Ο Τσίπρας τελικά συμβιβάστηκε, τα βρήκε με τους δανειστές, υπέγραψε τα μνημόνια, εφάρμοσε πολιτικές λιτότητας. Και έτσι, από το όλο αφήγημα έμεινε μόνο το κέλυφος: η νεότητα, η ανανέωση, η διαφθορά που συνδέεται με πρόσωπα που είναι φθαρμένα και διεφθαρμένα που πρέπει να παταχθεί.

Δεν αρκεί μόνο η νεότητα και η ανανέωση για να έρθει πραγματικά αέρας αλλαγής. Αυτά, μπορούν να είναι το κέλυφος, ή μια φόρμα, όμως η ουσία είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται.

Εκεί θα κριθεί ο Παναγιώτης Σημανδηράκης και θα κριθεί αυστηρά γιατί οι ανάγκες και στον Δήμο Χανίων είναι πολλές.

Ανάγκες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, τη λειτουργικότητα της πόλης, την γραφειοκρατία, αλλά και για ένα μεγάλο μερίδιο πολιτών που ζούνε ακόμη βαθιά μέσα στην κρίση (σε αυτή την πόλη που έχει πλούσιους αλλά και πολλούς φτωχούς που κρύβονται πίσω από τον πλούτο), ανάγκες που αφορούν την επιβίωσή τους.

Είναι ζητούμενο να έχουμε νέους ανθρώπους ενεργούς, ακόμη και σε θέσεις μεγάλης ευθύνης (εφόσον έχουν την προσωπικότητα για να αντέξουν αυτό το βάρος) γιατί γνωρίζουν καλύτερα το πνεύμα της εποχής, τις ανάγκες, τους σύγχρονους τρόπους για να λυθούν παλιά προβλήματα.

Μπορούν να αμφισβητήσουν καθιερωμένους τρόπους λειτουργίας που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί και να στρέψουν το βλέμμα προς την καινοτομία που συνδέεται με μια κοινωνία που επιλέγει να κοιτάξει μπροστά.

Είναι χρήσιμο να έχουμε νέους ανθρώπους, γιατί ένας νέος άνθρωπος γνωρίζει καλύτερα την πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι της χώρας.

Αλλά από μόνης της η νεότητα δεν αρκεί.

Είναι επικουρική και χρήσιμη, όμως η πολιτική πρόταση είναι το ζουμί.

Αυτήν θα περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Σημανδηράκη με πολλές περισσότερες λεπτομέρειες τον επόμενο καιρό, αφού κατά την προεκλογική περίοδο δεν έγινε τόσο ξεκάθαρη.

Και στην πραγμάτωση αυτής της πολιτικής πρότασης θα τον κρίνουμε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...