18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Θλιβερή πρωτιά των Χανίων στους πνιγμούς – 25 πνιγμοί στην Κρήτη από την αρχή του χρόνου

Ημερομηνία:

Αν και ο Αύγουστος μόλις μπήκε, η Κρήτη μετρά ήδη 25 πνιγμούς κατά το φετινό καλοκαίρι, έναντι συνολικά 50 πνιγμών που είχαν καταγραφεί ολόκληρο το καλοκαίρι του 2012. αι η εμπειρία έχει δείξει ότι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οπότε και αυξάνεται η επισκεψιμότητα από μεγαλύτερες ηλικίες, αυξάνονται και οι θάνατοι από πνιγμό…

Τα… σκήπτρα (όπως και πέρυσι, που έφτασε στους 21 πνιγμούς) κρατά μέχρι στιγμής ο νομός Χανίων, με 9 πνιγμούς. Συγκεκριμένα ένας 44χρονος Γερμανός έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης, ένας 79χρονος Ολλανδός στις Καλύβες, ένας 78χρονος Έλληνας επίσης στις Καλύβες, κι ένας 57χρονος Έλληνας στο Καστέλι Χανίων. Όσον αφορά στις άλλες βόρειες παραλίες του νομού Χανίων, άλλοι τρεις Έλληνες λουόμενοι, ηλικίας 70, 84 και 85 ετών, έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, μια 79χρονη Ελληνίδα κι ένας 71χρονος Νορβηγός.

Όπως τόνισε, μιλώντας στη “Ν.Κ.”, ο λιμενάρχης Χανίων Αντώνης Δασκαλάκης, οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη θάλασσα και να τηρούν όλους αυτούς τους κανόνες, όπως να μην έχουν φάει, να μην καταναλώνουν αλκοόλ και να μην μπαίνουν στο νερό όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά στους πνιγμούς που φέτος έχουν σημειωθεί, τόνισε ότι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία να κυμαίνεται ο αριθμός τους. Παράλληλα ο ίδιος επισήμανε ότι σε καθημερινή βάση αρκετές είναι οι διασώσεις λουομένων από τους ναυαγοσώστες.

Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά ότι πριν από δύο εβδομάδες, που επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, μέσα σε μόνο μια μέρα, αν και δεν προκλήθηκε τελικά κάποιος πνιγμός, σημειώθηκαν 37 διασώσεις! «Εφόσον βλέπει ο κόσμος αναρτημένη κόκκινη σημαία, να μην μπαίνει στη θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Δασκαλάκης.

 Πηγή : Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ