13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ιδιωτικοποιούν και τις αερομετακομιδές

Ημερομηνία:

Ουπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε την Τετάρτη νομοσχέδιο, που προβλέπει την ενοικίαση από το δημόσιο υπηρεσιών αερομετακομιδής  από ιδιώτες. Το προφανές θα ήταν η αγορά, ενοικίαση ή επίταξη σκαφών για να μπουν στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελεί τις αερομετακομιδές. Με το νομοσχέδιο όμως, ιδιωτικές εταιρείες θα υποκαταστήσουν πλήρως τον μηχανισμό της σημερινής λειτουργίας.

Χρόνια τώρα βοά η αγορά ότι Ιδιώτες ορέγονται το φιλέτο των αεροδιακομιδών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις χρονίως δυσφορούσαν αλλά η συνταγματική επιταγή περί ισότητας όλων των Ελλήνων (και των νησιωτών) και από την άλλη η τραγική προιστορία των τριών πτώσεων των ελικοπτέρων της ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο,  με διψήφιο αριθμό νεκρών, εμπόδιζαν το κερδοφόρο σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά.

Μέχρι πού ήρθε μια κυβέρνηση υποσχόμενη συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις. Ήρθε και η πανδημία με τα σχετικά παλαμάκια, έστω  κι αν βγάλαμε όλη την επιδημική έξαρση με μια κάψουλα διακομιδής του ΕΚΑΒ και αυτή χιλιομπαλωμένη. Ήρθε και ο κ Ερντογάν με τις απειλές του να κάνει πιο πιεστικές τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μητσοτάκης – Πανδημία- Ερντογάν, ιδανική συγκυρία για λύσεις έκτακτες. Ας εφαρμοστούν τώρα και μετά… θα τα βρει η υπηρεσία! Υπάρχουν άραγε πρόθυμοι επιχειρηματίες; « Όλο και κάποιος παλιός φίλος της οικογένειας θα βρεθεί για κάτι που εξάλλου ήταν στημένο πριν και το ξέραμε», σχολιάζει γνώστης της υπόθεσης.

Η κίνηση αυτή προβλέπεται ότι θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε νησιώτες, τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ αλλά και όλους όσους διαβλέπουν ότι ξεκινά «το ξήλωμα του πουλόβερ»,  από ανθρώπους πρόθυμους να εργαλειοποιήσουν τις απειλές, επιδημιολογικές ή εθνικές, προκειμένου να προχωρήσουν τα deals με τους «δικούς μας ανθρώπους».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...