19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ικανοποιητική παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα η εικόνα του φαραγγιού της Σαμαριάς

Ημερομηνία:

Ικανοποιητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το φαράγγι της Σαμαριάς παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, από χθες βρίσκονται μέσα στο φαράγγι τρεις δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης για την εκτίμηση και αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο φαράγγι της Σαμαριάς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στη δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα των υπαλλήλων που επιχειρούν εντός του Δρυμού χθες, προσέγγισε τη βόρεια είσοδο της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο, μέσω των Λάκκων στον Ομαλό, διανύοντας πεζοί μεγάλη απόσταση, λόγω του χιονιού που κατά θέσεις υπερβαίνει το μισό μέτρο σε ύψος. Στη συνέχεια μπήκαν στο Δρυμό και κατόρθωσαν να φτάσουν στον οικισμό της Σαμαριάς όπου και διανυκτέρευσαν. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σήμερα εκτελούν εργασίες κοντά στον οικισμό όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ αύριο Τετάρτη, θα επιχειρήσουν να καλύψουν το υπόλοιπο της διαδρομής στο φαράγγι και μέχρι τη νότια είσοδο, στον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης.

«Η εκτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα και τουλάχιστον για το τμήμα του Εθνικού Δρυμού από το Ξυλόσκαλο έως τον οικισμό της Σαμαριάς, είναι ικανοποιητική καθώς οι ζημιές φαίνεται ότι δεν είναι ανυπολόγιστες και συνάδουν γενικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο Δρυμός κάθε χρόνο, την ίδια εποχή προετοιμασίας της έναρξης λειτουργίας του. Επικρατεί σχετική αισιοδοξία στους κόλπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν γίνει, μέχρι το σημείο που έχει φτάσει σήμερα η Δασική Υπηρεσία των Χανίων, οι μεγάλες καταστροφές που συμβαίνουν σε όλη τη δυτική Κρήτη», αναφέρει η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...