18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και στους Γιατρούς του Κόσμου η Δίωξη

Ημερομηνία:

Δεύτερος έλεγχος πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κοινωνικό ιατρείο κατόπιν καταγγελίας για διακίνηση ναρκωτικών από την Δίωξη, μετά από εκείνη στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού Αυτή την φορά πρόκειται για τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου ούτε εκεί βρέθηκαν ύποπτες ουσίες. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει και στο tvxs.gr ο Νικήτας Κανάκης, από τους ΓτΚ, «εγείρει ερωτηματικά η συγκυρία υπό την οποία έγιναν οι δυο έλεγχοι». Σημειώνεται ότι τα δυο ιατρεία δεν σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά βρίσκονται σε συνεννόηση και επικοινωνία.

Όπως σημειώνουν οι Γιατροί του Κόσμου, ο έλεγχος έγινε μετά από επώνυμη καταγγελία, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους ίδιους η ταυτότητα του καταγγέλλοντος. Σημειώνεται ότι η καταγγελία για το κοινωνικό ιατρείο του Ελληνικού ήταν ανώνυμη.

«Ήρθε το πρωί η Δίωξη Ναρκωτικών με ένταλμα και κλιμάκιο του ΕΟΦ», δηλώνει στο tvxs.gr ο κ. Κανάκης, περιγράφοντας τα γεγονότα.

Εξηγεί, δε, ότι δεν οι αρχές δεν βρήκαν ναρκωτικές ουσίες, καθώς οι Γιατροί του Κόσμου διαχειρίζονται ουσίες «βάσει πρωτοκόλλων». «Εμείς δίνουμε κατά κύριο λόγο σε φτωχά άτομα ψυχιατρικά φάρμακα τα οποία έχουν συνταγογραφηθεί σε κρατικά νοσοκομεία», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη. «Προκαλεί απορία γιατί στοχοποιούνται τώρα τα κοινωνικά ιατρεία», σχολιάζει ο κ. Κανάκης.

Καθώς οι αρχές δεν τους γνωστοποίησαν την ταυτότητα εκείνου που προέβη στην καταγγελία, οι Γιατροί του Κόσμου δηλώνουν πως θα κινηθούν νομικά για να μάθουν το όνομά του. «Μπορεί να είναι κάποιος που τον ενοχλεί η ύπαρξη δωρεάν ιατρείων», σχολιάζει ο Νικήτας Κανάκης που επιφυλάσσεται για τα κίνητρα της καταγγελίας μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή της. «Θεωρώ ότι η Δίωξη Ναρκωτικών είναι μια σοβαρή υπηρεσία και αξιολογεί τις πληροφορίες της», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή όμως, ζητά να μάθει «ποιά είναι η θέση του Υπουργείου Υγείας για τις καταγγελίες και πώς αντιμετωπίζει τα κοινωνικά ιατρεία;».

«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους», γράφουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου, που δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ