18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κιν/κη Λέσχη Θεάτρου Κυδωνία-Προβολή Δευτέρας 8 Απριλίου 2013: «Σκύλα»

Ημερομηνία:

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, 9.00 μμ

ΣΚΥΛΑ (Scarlet Street), ΗΠΑ 1945

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  ΦΡΙΤΣ  ΛΑΝΓΚ

ΣΕΝΑΡΙΟ:  ΝΤΑΝΤΛΕΙ ΝΙΚΟΛΣ. Πρόκειται για μια επιτυχημένη διασκευή (ριμέικ) του Φρίτς Λάνγκ. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο Ζάν Ρενουάρ, που το 1931 γύρισε την ταινία «Η Σκύλα» (La Chienne) με το ίδιο θέμα. Ήταν η πρώτη ταινία του μεγάλου Γάλλου δημιουργού. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα (και στη συνέχεια θεατρικό έργο) των Georges de La Fouchardière και André Mouézy-Éon.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (Μ/Α) ΜΙΛΤΟΝ ΚΡΑΣΝΕΡ ΚΑΙ ΤΖΟΝ ΦΟΥΛΤΟΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΧΑΝΣ ΣΟΛΤΕΡ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΕΝΤΟΥΑΡΤ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, ΤΖΟΑΝ ΜΠΕΝΝΕΤ, ΝΤΟΝ ΝΤΟΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΦΡΙΤΣ ΛΑΝΓΚ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΝΤΑΙΑΝΑ ΠΡΟΝΤΑΞΙΟΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 103’

Ο Κρίστοφερ Κρός (Έντ Ρόμπινσον) είναι ένας ευσυνείδητος ταμίας που εργάζεται επί 2 5 χρόνια στην ίδια τράπεζα. Είναι όμως ένας μοναχικός άνθρωπος: Με την γυναίκα του Αντέλ δεν υπάρχει καμμία ψυχκή επαφή, μοιάζουν σαν δύο ξένοι. Μοναδική του παρηγοριά είναι η ζωγραφική. Μια βροχερή νύχτα, βλέπει κάποιον να επιτίθεται σε μια γυναίκα (Τζόαν Μπένετ) στην οδό Scarlett. Αφού την σώσει, γνωρίζονται καλύτερα και αναπτύσσεται μια συμπάθεια ανάμεσά τους. Ο Κρίς ερωτεύεται την Κίτι (το όνομα της γυναίκας) και της προσφέρει στέγη στο διαμέρισμα που διατηρεί για τους πίνακές του. Η Κίτι, που αρχικά τον νομίζει για μεγάλο ζωγράφο, του παριστάνει την ερωτευμένη με σκοπό να τον εκμεταλλευθεί, κάτι που καταφέρνει εύκολα. Στη συνέχεια η εκμετάλλευση γίνεται εντονότερη, αφού ο Κρίς μεταβάλλεται σε απόλυτο θύμα της Κίτι και του εραστή της. Αργότερα, όταν θα έρθει η ώρα της πικρής αλήθειας, τα πράγματα θα έχουν πολύ τραγική κατάληξη για όλους… Ο μεγάλος σκηνοθέτης Φρίτς Λάνγκ προσφέρει την δική του συνδρομή στον μύθο του φίλμ νουάρ. Ο άνδρας – θύμα, η γυναίκα – αρπακτικό, ο πνιγηρός περίγυρος, τα σκοτεινά πλάνα. Ένα παιχνίδι εκμετάλλευσης και ψεμμάτων που θα οδηγήσει σε τραγωδία. Κανείς δε θα βγεί νικητής απ’ όλα αυτά…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...

Κασσελάκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα – θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο...

Κομισιόν: Ξανά στο πλάνο ο Μητσοτάκης για τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον Economist

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

H φουρνάρισσα της Γαύδου

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη Γαύδο και να...