18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κι όμως, 38 βαθμοί στη Βόρεια Κρήτη αρχές Μάη – Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα

Ημερομηνία:

Χτυπάνε “κόκκινο” οι θερμοκρασίες σήμερα στην Κρήτη, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία  ευνοεί την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική. 

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη θερμοκρασιών για το μεσημέρι της Τρίτης  12/05.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης όσο και τους τοπικούς ανέμους. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Τρίτης 12/05, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές της χώρας όπου αναμένονται οι υψηλότερες τιμές της.

Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και είναι πιθανό θα υπάρξει περιορισμός της ορατότητας κυρίως στα κεντρικά και νότια όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...