12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση Tσίπρα πρέπει να φύγει για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έπρεπε να φύγουν η Κυβέρνηση Σαμαρά, η Κυβέρνηση Παπαδήμου, η Κυβέρνηση Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ο Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα όπλα που είχε στη διάθεση του για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και επιβάλλει το πλέον νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα στην Ελληνική Κοινωνία. «Πρέπει να φύγει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έπρεπε να φύγουν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις», το μήνυμα της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα Diagonal, η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η προδοσία της κυβέρνησης είχε ως στόχο και την αποκαρδίωση του κόσμου που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο, ενώ ξεκαθαρίζει πως είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί πως δεν υπήρχε λύση, καθώς τα πάντα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά μετά το δημοψήφισμα.

Η προδοσία του περασμένου καλοκαιριού εξυπηρέτησε και αυτό το σκοπό: με την συνθηκολόγηση και την υποταγή, το επιτελείο Τσίπρα και οι δανειστές επιχείρησαν να απελπίσουν και να αποκαρδιώσουν όσους αγωνίζονταν, αντιστέκονταν, διεκδικούσαν κι όσους εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους, από κάθε γωνιά της γης. Στο ερώτημα “τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά”, η απάντηση είναι “τα πάντα”! Ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, ούτε το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που αποδεικνύει ότι το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και δεν πρέπει να πληρωθεί, ούτε το πόρισμα για τις Γερμανικές Οφειλές, που αποδεικνύει ότι η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στην Ελλάδα 278-340 δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές και τα εγκλήματα του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα Τσίπρα δεν χρησιμοποίησε ούτε το πιο σημαντικό της όπλο, τον ελληνικό λαό, που διατράνωσε ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στους εκβιασμούς, την επιβολή και την κατάλυση της δημοκρατίας και υπερασπίσθηκε την αξιοπρέπειά του και την ανεξαρτησία του. Η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, που αναδείχθηκε από τις σκηνοθετημένες με τους δανειστές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εφαρμόζει το Μνημόνιο σαν να ήταν ιερό Ευαγγέλιο. Επιβάλλει το πλέον νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα στην Ελληνική Κοινωνία και συνεχίζει την καταστροφική πολιτική που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια στην Ελλάδα. Πρέπει να φύγει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έπρεπε να φύγουν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση Σαμαρά, η Κυβέρνηση Παπαδήμου, η Κυβέρνηση Παπανδρέου».

Κανένα θετικό στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχουν θετικά στοιχεία στη σημερινή κυβέρνηση, τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να πλήττει την ελληνική κοινωνία και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς.

«Δεν υπάρχει τίποτε θετικό στη νεομνημονιακή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αντίθετα, καταγράφεται ως μελανή παράμετρος το γεγονός ότι επιμένει στο όνομα της Αριστεράς να κατακρημνίζει ολόκληρο το κοινωνικό και δημοκρατικό κεκτημένο για το οποίο η Αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα και οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαχρονικά παλέψει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έπληξε και πλήττει καίρια καθεαυτή την έννοια της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αποτελειώνοντας ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο θωράκισης της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων».

Χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα το δράμα των προσφύγων

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα χρησιμοποίησε με ξεδιάντροπο τρόπο το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων, σε «ένα ξετσίπωτο αλισβερίσι» που αφορούσε τη διαπραγμάτευση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας και οι λοιποί ηγέτες της Ε.Ε., αφού θυσίασαν τον ελληνικό λαό, στη συνέχεια θυσίασαν και τους πρόσφυγες. Όταν η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορούσε πια να κρυφτεί, άρχισε να χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων ως μοχλό πίεσης σε ένα ξετσίπωτο αλισβερίσι που αφορούσε στην διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση. Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας την οποία συνυπέγραψε ο Τσίπρας, επιχειρώντας να την εμφανίσει και ως “νίκη”, αποκαλύπτει το εφιαλτικό πρόσωπο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απομακρύνεται από τις θεμελιώδεις αξίες, τα ιδανικά και τα δικαιώματα των ανθρώπων και των λαών».

Η Πλεύση Ελευθερίας σηματοδοτεί τη μάχη του ελληνικού λαού

Αναφερόμενη στην ίδρυση του νέου κόμματος της, υποστήριξε ότι σηματοδοτεί τη μάχη που καλείται να δώσει ο λαός μας για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μνημονιακής δεσποτείας και φιλοδοξεί να γίνει ένα κίνημα που θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια κοινωνική κινητοποίηση δημοκρατικής ανατροπής

««Η Πλεύση Ελευθερίας σηματοδοτεί τη μάχη που καλείται να δώσει ο λαός μας για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μνημονιακής δεσποτείας, της τραπεζοκρατίας, της χρεοκρατίας, της ευρω-γραφειοκρατίας. Η Πλεύση Ελευθερίας απευθύνεται και στην Αριστερά, αλλά δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Απευθύνεται στα κοινωνικά κινήματα, με τα οποία φιλοδοξεί να συμπράξει σε πολλά πεδία. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επαναστατούν εναντίον του μνημονιακού καθεστώτος, που συμμερίζονται τη διακήρυξή μας και που εμφορούνται από τα ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, πατριωτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να δοθεί αποφασιστικά ο αγώνας αποτίναξης του μνημονιακού ζυγού και δημιουργίας αξιοβίωτων συνθηκών ζωής για ολόκληρη την κοινωνία, με σεβασμό και προστασία και εκείνων που δεν έχουν φωνή… Η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ένα απλό κόμμα. Θέλει να γίνει ένα κόμμα-κίνημα, που με προμετωπίδα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, τη Διαγραφή του Χρέους και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και των Αξιώσεων της Χώρας από υποθέσεις διαφθοράς (τα 6 «Δ», που συμβολίζουν τα πανιά του σήματός μας), θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια κοινωνική κινητοποίηση δημοκρατικής ανατροπής, με παλλαϊκά χαρακτηριστικά»

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...