16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εκτός δημοκρατικών χαρακτηριστικών τα προληπτικά μέτρα, τονίζει ο Ρήγας

Ημερομηνία:

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, δήλωσε ότι η λήψη προληπτικών μέτρων δεν είναι στα πλαίσια του Συντάγματος και δεν έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει πως το ΔΝΤ δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί προβλήματα από τη στιγμή που πέφτει έξω στις προβλέψεις του. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος εκλογών

«Η λήψη προληπτικών μέτρων δεν είναι στα πλαίσια του Συντάγματος και δεν έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Το  ΔΝΤ πάλι έπεσε έξω, έχουμε 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα, είναι πάνω από τη συμφωνία άρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δημιουργούν προβλήματα», δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Όπως υποστηρίζει, υπάρχει «προσπάθεια από το ΔΝΤ και άλλους κύκλους να δημιουργηθεί κλίμα αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, τη χρονική στιγμή που η οικονομία μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά», κάτι που είναι αβάσιμο, καθώς η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, υπογραμμίζει ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές» και ότι «υπάρχει εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση η οποία έχει κάνει πάρα πολλά ώστε να μπορέσει η οικονομία και η κοινωνία να αναπνεύσουν».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...