19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Λιου σε Τσίπρα: Να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία

Ημερομηνία:

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον αμερικανό ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, στον απόηχο της συμφωνίας Αθήνας-εταίρων.

Ο κ. Λιου, τόνισε στους έλληνες αξιωματούχους τη σημασία να εφαρμοστεί πλήρως ησυμφωνία των Βρυξελλών.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ παρότρυνε ανώτατους γερμανούς και γάλλους αξιωματούχους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το χρέος με την Ελλάδα που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.

Ο Λιου «υπογράμμισε την σημασία επίτευξης βιωσιμότητας του χρέους στις ερχόμενες διαπραγματεύσεις», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου σχετικά με τις συναντήσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη, που περιελάμβαναν συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και τον γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο Λιου είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ