18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μετά τη γιορτή αλόγου, πιλαφιού, και καρπουζιού, τώρα γιορτή ψαριού, πορτοκαλιού και μαντινάδας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η γιορτή αλόγου στο χωριό Δελιανά, η αναβίωση του ασβεστοκάμινου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, η γιορτή του πιλαφιού στην περιοχή Ροδωπού, η γιορτή καρπουζιού στο χωριό Χωραφάκια στο Ακρωτήρι, η γιορτή κερασιού στο χωριό Καράνου, οι μέρες πλησιάζουν για τη γιορτή του ψαριού στην περιοχή Κολυμβαρίου, τη γιορτή πορτοκαλιού στο Σκινέ, τη γιορτή μαντινάδας στα Περβολάκια Κισσάμου και τη γιορτή σαρδέλας στην πόλη των Χανίων. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις με επίκεντρο τη γαστρονομία και τη λαϊκή παράδοση, που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι σε όλο το νομό Χανίων.

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε κάθε γωνιά της Περιφερειακής Ενότητας «στήνονται» θεματικές βραδιές προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και προβολής των εθίμων του τόπου. Η ύπαιθρος «ζωντανεύει», καθώς οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από παραδοσιακά τοπικά συγκροτήματα.

Η διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου στην πόλη των Χανίων αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τους ντόπιους, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες.

Στις φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Αυγούστου ξεχωρίζουν οι βραδιές γευσιγνωσίας. Το φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας, που και φέτος οργανώνεται από τις 5-21 Αυγούστου, ανάμεσα στα άλλα θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να «γνωρίσουν» προϊόντα, όπως το τυρί, το μέλι και το λάδι που αποτελούν βασικά είδη της κρητικής παραδοσιακής διατροφής.

Ωστόσο πέρα από αυτές τις εκδηλώσεις, τοπικοί φορείς και σύλλογοι, κυρίως της ενδοχώρας, οργανώνουν ανάλογες που αφορούν τόσο τη γνωριμία με τοπικά προϊόντα, όσο και με την παράδοση.

Γιορτές που ακολουθούν:

Γιορτή Μαντινάδας στα Περβολακια Κισσάμου

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στα Περβολάκια Κισσάμου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια “γιορτή μαντινάδας”. Θα μας κρατήσουν συντροφία εκείνο το βράδυ, ο Αντώνης Μαρτσάκης και ο Νίκος Μαρεντάκης με το συγκρότημά του, καθώς και ο Γίωργος Μανωλιούδης, ο Γίωργος Χαλκιαδάκης και ο Κυριάκος Σταυριανουδάκης με τα συγκροτήματα τους.

Γιορτή πορτοκαλιού στο Σκινέ

Η Γιορτή Πορτοκαλιού στον Σκινέ αναβιώνει ξανά με αγωνίσματα, πολλά πορτοκάλια και φαγητό και πλούσιο κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Σκευάκη. 30 Ιουλίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 τα ξημερώματα.

Βραδιά ψαριού στο Κολυμπάρι

Στις 6 Αυγούστου στο Κολυμπάρι διοργανώνεται βραδιά ψαριού από τον Σύλλογο Ψαράδων Κολυμπαρίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο λιμάνι του Κολυμπαρίου ενώ θα υπάρχει ζωντανή μουσική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ