18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μετωπική σύγκρουση Σκουρλέτη – Eldorado Gold με καταγγελίες για «παιγνίδια» με τις μετοχές

Ημερομηνία:

Σκληρή κόντρα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, της πολυεθνικής που έχει τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική.

Κόντρα με καταγγελίες εκ μέρους του Πάνου Σκουρλέτη για “παιγνίδια” με τις μετοχές και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον Πολ Ράιτ.

Αφορμή για τη νέα μετωπική σύγκρουση ήταν δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στο Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες ο ισχυρός άνδρας της Eldorado Gold, έκανε «παιγνίδι» με τις μετοχές της εταιρείας, προχώρησε, δηλαδή, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανοικτές πωλήσεις (σορτάρισμα) μετοχών της εταιρείας του, πριν από την ανακοίνωση της αναστολής της επένδυσής της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στο Bloomberg «Ο Ράιτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα κατρακυλούσε».

Και ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε: «Γιατί το έκανε; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. ‘Είπατε στους φίλους σας ότι θα πείτε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να μπορούσαν να πουλήσουν από πριν και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές’»

Οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Eldorado Gold, ο οποίος διεμήνυσε ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του κ. Σκουρλέτη, και να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση.

Το γάντι σήκωσε ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος με ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι: όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».

Να σημειωθεί ότι η σύγκρουση που έχει φτάσει στα άκρα ξεκίνησε όταν αιφνιδίως η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει συγκεκριμένες εργασίες στα μεταλλεία χρυσού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μπλοκάρει το έργο. Επιχείρημα που το ΥΠΕΝ και η κυβέρνηση αντέκρουσαν καταγγέλλοντας ότι η Eldorado Gold δεν θέλει να εφαρμόσει την σύμβαση που έχει υπογράψει και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή και βρίσκει δικαιολογίες για να φρενάρει προς ίδιον όφελος την εξέλιξη της επένδυσης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ