18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με στρατιωτικά εμβατήρια μπήκε το «Πρέβελη» στο λιμάνι της Καρπάθου – Άμεση η αντίδραση της ΑΝΕΚ Lines καταδικάζει τον χουντοκαπετάνιο

Ημερομηνία:

Αυτό είχε καταγγείλει η Τ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καρπάθου και είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την προκλητική συμπεριφορά του καπετάνιου κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι του νησιού.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα ανήμερα της μαύρης επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21 Απριλίου ’67, μπαίνοντας το πλοίο στο λιμάνι της Καρπάθου, τα εξωτερικά μεγάφωνα του πλοίου έπαιζαν στη διαπασών στρατιωτικά εμβατήρια, προκαλώντας τα Δημοκρατικά αισθήματα του Λαού της Καρπάθου. Είναι άξιον απορίας που το Λιμενικό σώμα του νησιού δεν αντέδρασε άμεσα παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις του Γραμματέα της Τ.Ο του κόμματος μας στη Κάρπαθο. Παρακαλούμε να διερευνήσετε άμεσα για τυχόν ευθύνες του καπετάνιου του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ και του λιμενικού σώματος Καρπάθου»

Μετά από την κατακραυγή και τις έντοντες διαμαρτυρίες πολιτών, η ΑΝΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καταδικάζει την προκλητική ενέργεια καπετάνιου της.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η ΑΝΕΚ καταδικάζει την προκλητική ενέργεια που συνέβη χθες – ανήμερα της μαύρης επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου ’67 – στο λιμάνι της Καρπάθου, όταν κατά την πρόσδεσή του πλοίου στο λιμάνι, έπαιζαν στη διαπασών στα εξωτερικά μεγάφωνα της “Πρέβελης” στρατιωτικά εμβατήρια.

Η ΑΝΕΚ σημειώνει, επίσης, ότι “οι υπεύθυνοι του συμβάντος θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της λειτουργίας της Εταιρείας με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την Εταιρεία μας για την ενημέρωση σχετικά με το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα χθες 21/04/2013, καθώς και την ευαισθησία που επιδεικνύεται σε μια ενέργεια καθ’ όλα καταδικαστέα.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η πληροφόρηση μας για το συμβάν προήλθε από το πλοίο άμεσα και από τις δικές σας επιστολές αργότερα, καθ’ ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε οδηγία της Εταιρείας ούτε ήταν εις γνώση της.

Σε καμία περίπτωση η ενέργεια αυτή δεν εκφράζει την Εταιρεία μας, η οποία καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την χώρα μας.

Συνέπεια των ανωτέρω, οι υπεύθυνοι του συμβάντος θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της Λειτουργίας της Εταιρείας μας με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί το email διαμαρτυρίας προς την ΑΝΕΚ που κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο: 

“Αξιότιμε/η Κύριε/α,

Με το παρόν email και ως πελάτης της εταιρίας σας, θα ήθελα να δηλώσω την έντονη δυσφορία μου όσον αφορά στο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα την 21η Απριλίου 2013 (ανήμερα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967 που έφερε την χούντα στην Ελλάδα) σε πλοίο της εταιρίας σας με το όνομα ‘’Πρέβελης’’.

"google ad"

Ενώ εισερχόταν στο λιμάνι της Καρπάθου, τα εξωτερικά μεγάφωνα του πλοίου έπαιζαν στη διαπασών στρατιωτικά εμβατήρια προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε πολίτη. Θα ήθελα να μάθω:

1. Αν γνωρίζετε για το περιστατικό

2. Αν υπήρχε άδεια/οδηγία στον καπετάνιο του πλοίου για κάτι τέτοιο ή ενήργησε αυτοβούλως

3. Αν επικροτείτε την ενέργεια αυτή

4. Τι έχετε σκοπό να κάνετε για το συγκεκριμένο περιστατικό

Από τη μεριά μου ως πελάτης της εταιρίας σας και πολίτης αυτής της χώρας, δεσμεύομαι να το κάνω παντού γνωστό ως περιστατικό, έως ότου λάβω μία απάντηση από επίσημα χείλη της ΑΝΕΚ ή οποία και θα κοινοποιηθεί επίσης.

Δεν είναι δυνατόν σε μία τόσο δύσκολη περίοδο κατά την οποία δοκιμάζονται οι δυνάμεις του ελληνικού λαού, κάποιοι νοσταλγοί της δικτατορίας να παίζουν με τα δημοκρατικά μας αισθήματα ή να κάνουν προπαγάνδα με τέτοιο τρόπο.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ