13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Μνημειώδης υποκρισία”: Η Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος” καταγγέλλει το δήμαρχο Χανίων για τη στάση του στη συζήτηση για τα ιστορικά κτίρια στο λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Με τίτλο “μνημειώδης υποκρισία” η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών, το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Τάσος Βάμβουκας είναι υπέρ της μετατροπής των ιστορικών κτιρίων σε ένα μνημειακό πολυτελές ξενοδοχείο.

Διαβάστε τι αναφέρει η “Πρωτοβουλία Πολιτών”:

Η συζήτηση για τα ιστορικά κτίρια-μνημεία που βρίσκονται στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων και για την απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου να τα εκμισθώσει σε ιδιώτη και να μετατραπούν σε πολυτελές ξενοδοχείο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη καθυστέρηση, την περασμένη Δευτέρα 26 Ιούνη. Μάλιστα μετά την παρουσία πλήθους φοιτητών που ζήτησαν να πάρουμε θέση ως δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση της Πρυτανείας. Ωστόσο, θέση δεν πήραμε γιατί η δημοτική αρχή ακολούθησε τη συνηθισμένη της τακτική: πολλά λόγια και στο διά ταύτα τίποτα.

Εν περιλήψη -το βίντεο της συνεδρίασης είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο στη διάθεση όλων των δημοτών-, οι παρατάξεις της μείζονος μειοψηφίας με παροιμιώδη υποκρισία αναλώθηκαν σε γενικές αναφορές περί ευρύτερης μελέτης της περιοχής (παράταξη Σκουλάκη) και περί διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (παράταξη Παπαδογιάννη). Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ιστορικότητα των κτιρίων και στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικές δράσεις. Κοινό όμως χαρακτηριστικό και των τριών τοποθετήσεων ήταν η έμφαση στο δικαίωμα της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου του Πολυτεχνείου. Δηλαδή όταν εκφράζεις γνώμη σε μια απόφαση της πρυτανείας που αφορά το μέλλον της ακρόπολης των Χανίων αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ιδρύματος;

Ζητήσαμε να γραφεί ένα ψήφισμα που να το συντάξει η αντιδήμαρχος πολιτισμού και φιλόλογος κ. Περράκη και μετά, όπως προβλέπει η συνήθης διαδικασία, να συζητηθεί με εκπροσώπους των παρατάξεων. Οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, δηλαδή αρνήθηκαν ουσιαστικά να πάρουν θέση. Ο δήμαρχος, σε μια συνηθισμένη οβιδιακή μεταμόρφωσή του, αρνήθηκε να γράψει το κείμενο η αντιδήμαρχός του και αντιπρότεινε ένα δικό του ψήφισμα, το οποίο τα ανακάτεψε όλα και στην ουσία δεν έπαιρνε καμιά θέση. Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, μας ζήταγε να ψηφίσουμε τη μετατροπή των ιστορικών κτιρίων σε ένα μνημειακό πολυτελές ξενοδοχείο! Η πρόταση του πήρε 7 ψήφους, ενώ η ενιαία πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που ξεκάθαρα διαφωνούσε με την απόφαση της πρυτανείας, πήρε 6, με αποτέλεσμα να μη βγει ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...