15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μπλόκα παντού στα Χανιά και εξοντωτικά πρόστιμα για τους ανασφάλιστους

Ημερομηνία:

Μπορεί η εφαρμογή του σχετικού νόμου για τα Ανασφάλιστα Οχήματα να τίθεται επίσημα σε ισχύ από τις 15 Απριλίου, όμως εδώ στα Χανιά φαίνεται πως βιάζονται. Όπως μας γνωστοποιήθηκε από αναγνώστες της εφημερίδας σε πολλά σημεία μέσα και έξω από την πόλη η αστυνομία κάνει μπλόκα και ελέγχει τα πάντα επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα.Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους εκεί στο Υπουργείο, και δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να πούμε και στην αστυνομία στα Χανιά για την βιασύνη τους να εφαρμόσουν το νόμο. Οι 1.500.000 συμπολίτες μας των οποίων τα αμάξια είναι ανασφάλιστα, δεν το κάνουν από επιλογή, αλλά επειδή «δεν υπάρχει σάλιο».

Ελπίζουμε στα Χανιά, οι αστυνόμοι να αναγνωρίζουν τη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και να είναι επιεικής. Να θυμούνται, πως οι αποφάσεις τους, μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους σε τρομερά αδιέξοδα και στην απόγνωση. Ήδη η πλειοψηφία κινείται οριακά. Κι ούτως ή άλλως, απλά, δεν είναι αυτή η δουλειά των αστυνομικών. Όχι να εξοντώνουν ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία.

Με το νέο εξοντωτικό νόμο στην περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

α) Θα αφαιρείται η Άδεια Κυκλοφορίας και οι Πινακίδες για 10 ημέρες, ενώ αν προκληθεί ατύχημα, η αφαίρεση θα είναι για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για 3 χρόνια. Για να παραδοθούν η Άδεια Κυκλοφορίας και οι Πινακίδες μετά από αυτά τα χρονικά διαστήματα θα πρέπει να προσκομιστεί Σήμα Ασφάλισης. β) Θα επιβάλλεται χρηματικό Πρόστιμο, που είναι 250 ευρώ για τα δίκυκλα, 500 για τα επιβατικά και λοιπά Οχήματα και 1000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά Δημοσίας Χρήσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι, στο ίδιο μήκος κύματος ο απερίγραπτος γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης προ ολίγων ημερών έστειλε σε 2.500.000 συμπολίτες μας ραβασάκια για χρέη προς την Εφορία. Δηλαδή, σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων που φορολογούνται!

UPDATE: Επιβιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας μετά από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης. Όπως φαίνεται, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας σε Χανιά και Ηράκλειο.

Έγιναν εκταταμένοι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, το νόμο περί αλλοδαπών, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικό ρυθμό!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, την Παρασκευή (05.04.2013) πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν, στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων και Ηρακλείου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, τη προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Στα αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνονται η βεβαίωση τετρακοσίων ενενήντα τεσσάρων (494) παραβάσεων και η σύλληψη σαράντα εννέα (49) ατόμων. Οι συλλήψεις αφορούν κυρίως θέματα κατοχής ναρκωτικών ουσιών, διευκόλυνση ακόλαστων πράξεων και Ν. Περί Όπλων.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς.

"google ad"

 Α.Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...